Daca raiul si iadul ar exista(eu personal nu cred), acestea nu ar fi cu siguranță locuri fizice. Doar într-o alta dimensiune(sau propria conștiință). Sunt doar niște sunete care se aseamănă cu niște voci.atat. Vroiau si ei puțină publicitate.
Buna.Legendele se numesc asa dintr-un motiv clar: nu sunt reale, neavand dovezi. Daca erau reale le spunea fapte istorice, nu legende.
Goana după senzațional!
Acele zgomote, care par a fi țipetele osândiților din iad, sunt naturale!
Au săpat, 12 km parcă, și trebuiau să atragă atenția cumva! Culmea nu autoritățile au lansat zvonurile astea ci participanții la foraj după căderea fostei URSS!
E posibil sa confunzi cu mitul. Legenda din ce stiu e o fapta povestita oral din generatie in generatie, cu mici exagerari, bazata pe o intamplare reala dintr-o locatie specifica de regula reala si ea.
Mitul pe de alta parte e doar o povestire ireala cu locatie, intamplare, si date plasmuite.
Legenda groapei de foraj de la Kola, Rusia este o teorie a conspirației care a apărut în anii '90 și care susține că oamenii de știință ar fi descoperit un iad literal în timp ce forau în pământ. Această teorie a fost dezmințită de mai mulți experți și nu există dovezi concrete care să susțină existența iadului în acea zonă. Conteaza să verifici sursele și să nu crezi tot ce citești pe internet.
Nu confund cu mitul, dar din moment ce este povestita ca atare, trecuta prin filtru science fiction etc, nu te face deloc sa o iei in serios daca intr-adevar relateaza un eveniment istoric.Definitia spune si asta, nu neg, insa repet, nu mi se pare deloc relevanta.
,, 1. Povestire în proză sau în versuri care conține elemente fantastice sau miraculoase, prin care se explică geneza unui lucru, a unei ființe etc., caracterul aparte al unui eveniment (istoric), al unui erou (mitic) sau al unui fenomen.'' https://dexonline.ro/definitie/legenda/sinteza
Eu m-am uitat si pe alte surse si de exemplu sursa asta coincide cu ceea ce stiam si eu vag :
Legendă
Mit
Definiție
Legendele sunt povestiri despre oameni reali, considerați eroi, care au fost transmise din generație în generație
Mitologia sunt povestiri care explică practici, credințe sau fenomene naturale
Etimologie
Cuvântul "legenda" derivă din cuvântul vechi francez "legende", care provine din cuvântul latin "legenda", care înseamnă "poveste; lucruri care trebuie citite. "
Cuvântul "mit" derivă din cuvântul grecesc "mitos", care înseamnă "gând, poveste sau vorbire".
evidență
Deoarece evenimentul s-a întâmplat.de fapt cândva în trecut, s-ar putea să existe dovezi care să susțină poveștile
Nu există dovezi justificative disponibile pentru aceste povestiri, deși unele povestiri cum ar fi mitologia indiană pretinde locurile în povești există.
Realitate sau fictiune
Fapt, dar este exagerat
Cel mai mult ficțiune, a făcut povești despre cum a fost "formată lumea"
Oameni portretizați
Sunt eroi reali în vremurile lor, ale căror acțiuni sau fapte sunt exagerate
Cel mai adesea includ zeii, demi-zeii etc.
storylines
Legendele au un erou cultural real, dar includ elementele imaginative.
Narativ tradițional care explică fenomenele naturale prin simbolism; implică adesea zeii culturilor antice.
element
Elementul imaginativ este folosit pentru a exagera o poveste
Simbolismul este folosit pentru a defini o situație naturală sau un eveniment
Lucrări faimoase
Atlantis, El Dorado, Fântâna Tineretului, Helen of Troy, Războiul Troian, Shangri-La etc.
Mitologia greacă (Hercule, Zeus etc.), Thor etc.
https://ro.spot-the-difference.info/difference-between-legend
Exact nu exista iad in forma fizica plus că cum poți auzi sufletele? Și înainte de a se inventa avionul, zborul pe luna oameni credeau că în cer e Dumnezeu și raiul
anonim_4396 întreabă: