Invata foarte bine lectia, invata logic, nu mecanic, nu are cum sa formuleze intrebarea astfel incat sa nu stii raspunde daca ai invatat.
Si ce FAC? Eu am nevoie de media 5 pentru cã vreau sa intru la liceul la care mi-am dorit. Imi poti da in sfat cum sa o conving sa imi dea media 5?
Fa-ti temele, invata, intreab-o si pe ea ce poti face. In mod normal e obilgata sa iti dea un test sau sa te asculte pentru sansa de a-ti remedia media. Ai nevoie de 6 semestrul asta pentru a promova.
Nu. Ai nevoie de 6 pe semestrul asta daca ai 4 pe primul.
Iti formuleaza intrebarea astfel incat sa nu stii raspunsul? Presupun ca ai vrea sa-ti spuna: "Care este a 3a definitie scrisa la lectia trecuta?". Va tot plangeti de tocit, dar apelati la toceala de fiecare data in loc sa invatati logic.
Am mai avut si eu colegi corigenti. Vina nu era a profesorului, ci era a lor. La matematica nu inveti definitii pe de rost si spui ca stii. Inveti logic. Te pui acasa si faci temele, reiei exercitiile din clasa.
Profesoara ta este obiectiva si asa trebuie sa fie. Am intalnit profesori care ascultau elevi doar ca sa-i treaca. Balbaia elevul ceva pe acolo, trecea profesoara note peste 5 de parca a spus ceva bine. Pentru 5 trebuie sa stii ceva. Iar la matematica sa inveti definitiile pe de rost, fara logica, nu e indeajuns pentru nota 5. Eu as da maxim 4 pentru asa ceva.
Ne plangem de sistem ca e bazat pe toceala, dar apelam la toceala si dam la o parte logica de atatea ori.
Ne plangem de coruptia din tara, dar dam plicuri si cadouri la profesori ca sa trecem clasa.