| a123 a întrebat:

Am auzit de ceva timp de testele Cambridge. As vrea sa cum sunt si daca as putea sa fac rost de undeva de un model. Multumesc anticipat.

Răspuns Câştigător
| redrooose a răspuns:

Trebuie sa ai si o anumita metoda prin care le rezolvi. Trebuie sa stii sa iti aloci timpul pentru fiecare intrebare, altfel nu ai timp sa raspunzi la toate, trebuie sa te obisnuiesti sa asculti, sa intelegi si sa completezi raspunsul atunci cand este vorba de "Listening", iar aici iar intervine problema timpului. La "Writing", este necesar sa scrii lizibil, sa nu depasesti numarul de cuvinte, sa inveti sa-ti concentrezi o idee sau sa o dezvolti si sa transmiti exact ce trebuie. La "Reading" este important sa intelegi textul in engleza, nu doar sa-l traduci in romana ca sa spui ca ai inteles despre ce este vorba.La "Speaking" esti constant presat de timp si nu trebuie sa ramai in pana de idei si sa nu-i creezi examinatorului parerea ca nu stii ce sa mai spui. Nu este chiar asa de greu pe cat suna, dar cu putin antrenament sigur o sa reusesti. Bineinteles ca acum depinde si ce nivel doresti sa obtii. Am dat FCE-ul si nu a fost greu, am luat A. Dar celelalte sunt mai dificel si necesita un timp mai lung de pregatire, in jur de un an si ceva.https://www.teachers.cambridgeesol.org/ts/exams De aici poti sa iei teste.Dai click pe ce te intereseaza (FCE, CAE, CPE). Inca ceva, primele 2, KET si PET, sunt pentru cei care au alt alfabet (de exemplu chirilir) si trebuie sa invete totul de la zero. Bafta! :)

7 răspunsuri:
| redrooose a răspuns:

Te referi la cele pe care le dai pentru a dobandi un anumit nivel in limba engleza? Daca da poti gasi numeroase informatii pe www.cambridgeesol.com Daca mai ai nevoie de informatii poti sa ma intrebi :) Am dat si eu un asemenea examen.

| ellena99 a răspuns:

Buna,testele Cambridge sunt bune si folostoare deoarece iti arata nivelul tau la care esti.Subiecte sa fiu sincera nu stiu unde poti gasi insa incearca sa lucrezi modele de subiecte date la olimpiade si alte concursuri pentru a te obisnui. Sper ca ti-am fost de ajutor.

| a123 explică (pentru redrooose):

Practic, pe ce se bazeaza mai mult, in afara faptului ca trebuie sa stii limba?

| redrooose a răspuns (pentru redrooose):

Dificile*; chirilic*
Daca vrei sa dai un asemenea examen, te-as sfatui sa faci pregatirehappy

Multumesc mult! happy

Multumesc mult! Acum am inteles.

| redrooose a răspuns:

Cu mare placere! happy