OUG nr. 56/2023 a fost adoptata de Guvern si publicata in M.Of. nr. 510 de ieri, 11.06. 2023, o poti vedea si citi de pe site-ul Monitorului Oficial.
Vorbeam stric de competențe. Competențele sunt probe la care și dacă pici si dacă treci și dacă le dai si dacă nu le dai, ele oricum nu contează la medie. Probele scrise sunt cele importante si decisive in viitorul unui elev. Probele scrise la bac vor rămâne la data stabilită de la începutul anului.
Competențele adică probele orale la bac, sunt în momentul de față doar un stres pentru elevii de clasa a 12 a... cei care sunt a 12-a acum, ei au fost o generatie care in clasa a 9 a in semestrul 2 au intrat în "vacanță" din cauza pandemiei până în clasa a 11-a semestrul 2. Si cu toate acestea fostul ministru al educatiei Sorin Cîmpeanu, a decis că această generație nu a fost deloc afectată de pandemie și a introdus toată materia de bac de dinainte de pandemie. În afară de acest stres, acum, mai si asteptam sa vedem cu greva aceasta, tot noi elevii de clasa a 12-a să vedem dacă putem să plecăm în altă țară la facultate și dacă se poate să rămânem acolo. Că am fost destul bătaie de joc... vom fi respectați în alte țări.
Eu nu am găsit. Poți să lasi un link, te rog? Mulțumesc!
Să nu se înțeleagă greșit. Profesorii au tot dreptul să continue această grevă. Este dreptul lor. Acesti oamenii suporta o grămadă de copii si au răbdare. Sistemul de educatie avea nevoie de așa ceva, profesorii de asemenea merită cel mai bun salariu, pentru că totusi ei ne învață, ne ajută, ne dau sfaturi, fară ei este exact ce se intampla in momentul actual(HAOS). Profesorii merită mai mult de la guvern, nu doar niste promisiuni. Profesorii merită mai mult respect, ceea ce fac ei este un mare semnal de alarmă, pentru întreg sistemul de educație, care trebuie schimbat urgent.
Mă stresez pentru că sunt elev de clasa a 12-a și am trecut prin multe în acești 4 ani. Nu aș vrea să aflu că dau competențe cu fix o zi sau două înainte. Mai bine învaț pentru probele scrise decât să mă plimb pana la liceu sa dau competentele care sunt fix degeaba. Pur si simplu mă plimb pana la liceu, fie ca iau fie ca nu iau, trebuie sa fiu prezent. Daca nu contează aceste competente, de ce totusi se mai dau? Pentru un stres în plus, față de probele scrise?
Https://monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial--PI--510--2023.html
-probele de competență de la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu - și atunci de ce te stresezi?
-Nu aș vrea să aflu că dau competențe cu fix o zi sau două înainte. - treci și cu ZERO dacă cumva se dau DAR NU SE MAI DAU
concluzie: zbaterea ta e inutilă.
Succes la "scrise"
Am răspuns clar. În loc să mă plimb pe la competențe mai bine stau să învaț pentru "scrise" asa cum spuneți dumneavoastră. Îmi pare rău că vă contrazic dar zbaterea mea nu este inutilă, inutile sunt probele de competență.
Am înțeles, probele nu se mai dau în acest an.
Bine ar fi să se elimine de tot aceste competențe, sunt o pierdere de timp, mai bine se face pregatire pentru probele scrise. Elevii au mai multă nevoie de probele scrise decât de probele orale.
" | alindumitru: Îmi pare rău că vă contrazic dar zbaterea mea nu este inutilă"
nu trebuie să-ți pară rău, contradicțiile generează progres. Așadar despre zbaterea pe tema competențelor :
- dacă se dau (competențe), se trec cu ZERO puncte (deci zbatere 0)
- dacă nu se dau (competențe), se echivalează (deci zbatere 0)
...dar oricum, e deja ordin de ministru că nu se dau (deci iar, zbatere 0)
Aici nu este nici o zbatere pe tema competențelor. Am pus o întrebare pe acest site deoarece este chiar destinat nelămuririlor și întrebărilor, aici am avut o nelămurire, dacă gândiți așa înseamnă că toți utilizatorii se "zbat" ceea ce nu se poate pentru că nu suntem pești. )
Dacă e să mă raportez la cum ați abordat dumneavoastră situația, aș putea spune că dumneavoastră vă "zbateți" să îmi explicați, dar mie nu imi place să folosesc astfel de termeni.
Așa că mă rezum la faptul că dumneavoastră nu ați înțeles ceea ce am scris în tot acest timp.
Am primit mai sus răspunsul corect de care aveam nevoie cu Monitorul Oficial.
Concluzie: aici lumea pune întrebări și nu se "zbate" nimeni.
"Am înțeles că azi a fost aprobată ordonanța de urgență prin care probele de competență de la bacalaureat vor fi echivalate cu mediile din liceu. Credeți că este 100% real "
concluzie: te zbați degeaba pe o temă moartă
La momentul acela în care am scris întrebarea nu era postată legea în Monitorul Oficial.
Am cerut o părere.
Sunteți imatur/imatură deoarece ați putut scrie faptul ca un elev de clasa a 12 a se zbate degeaba pentru un moment important in viata lui. Examenul maturității.
Am pus o întrebare, era în joc examenul pe care îl voi da. Daca se dadea nu puteam să mă duc acolo fara nici un stres si sa nu zic nimic si sa iau competenta aia doar prin simpla prezență.
Consider că am pus o întrebare foarte bună.
Si de asemenea, avand in vedere că ați spus că este o temă moartă, rezulta faptul ca pe dumneavoastra nici nu va intereseaza aceste probe.
Așa că să faceți bine să nu vă intereseze, in continuare și să nu mai scrieți concluzii stupide fără rost.
Îmi momentul de fața, clar vă zic că mă frustrează faptul că există oameni ca dumneavoastră.
~ alindumitru083 : Așa că să faceți bine să nu vă intereseze, in continuare și să nu mai scrieți concluzii stupide fără rost~
concluzie stupidă: "nu era postată legea în Monitorul Oficial"
~alindumitru083 : Consider că am pus o întrebare foarte bună~
justificare la fel de stupid[: "a fost aprobată ordonanța de urgență prin care...Credeți că este 100% real"
hai vezi-ți de invățat, ai treabă nu să drege aiurea busuiocul (cunoști expresia, așa-i?)
Atunci când doar se aprobă o ordonanță de urgență, poate fi anulată.
Ceream o părere .
Logic dacă nu era postată în Monitorul Oficial, nu prea era sigură.
Tu vezi-ți de prostia ta
Și de concluziile tale fără rost.
~ alindumitru083: Tu vezi-ți de prostia ta~
iar ai impresia că vorbești cu careva din casa de la tine? Dacă nu ți-e clar: proastă e mă-ta (reamarcă și cratima!)
Deci in primul rand esti un om needucat, de ce sa te iei de mama daca eu vorbesc cu tine. Ce ai cu mama
Esti vai de morții tai, că deja nu mai e vorba de respect aici. Si ca idee tot neamu tau e prost, ca ești o fosilă de om, ai 600 de ani si stai pe TPU. Du-te si stai cu nepoții că deja au inceput sa plangă, că bunicu stă pe telefon și nu le da să manance. Și eventual aruncă-ți si telefonul în wc, că deja comentezi prost. Du-te pune cartofi în grădină și mai spală-te că puți a prost din naștere. Dar ce să faci, dacă mă-ta cu tac-tu sunt prosti si te-au făcut pentru alocație... ca idee ți ar fi stat mai bine numele pe o cruce decât aici pe TPU. Am fi trăit toți mai linistiți fără prostia ta. Spui numai prostii pe aici, vai de capul tău. Eu zic să te spânzuri că faci umbră degeaba pământului și poate vezi că te trăznește Dumnezeu ).
Și așa te a trăznit destul cu prostia cronică de care suferi.
Succes în a muri, că bine nu te faci.
Aici te vei odihni...
Si asa de final: Rip, Sierra1. ))
" alindumitru083: esti un om needucat"
si apoi cu elan:
Esti vai de morții tai
neamu tau e prost
ești o fosilă de om
spală-te că puți a prost
... șamd că mi s-a terminat copy-paste-ul
Din nou mă confunzi cu mă-ta dar ințeleg așa ești obișnuit!
Da mă boule cu elan că așa meriți
Stiu că tu doar de mame ști să spui... ai cumva o frustrare din copilărie legată de mame...
Așa e că mă-ta nu te-a iubit?
Este că te-a făcut din greseală?
Sau poate esti de la casa de copii că a vrut mă-ta aia drogată să scape de tine.
Oricum cel mai probabil mă-ta zace acum în cimitir și cel mai probabil i-a mâncat deja broasca nasul )
Ceea ce o sa patesti si tu foarte curând.
De tați, nu zici nimic, poate a murit înainte să te naști. Sau nu ști ce înseamnă un tată.
Îmi este milă de copii tăi. Vai de capul lor prin ce au trecut cu așa părinte.
Meriți să te trimită copii la azil să putrezesti acolo.
"alindumitru083: Da mă boule... poate esti de la casa de copii"
așa te alintă mă-ta că nici ea nu știe clar, este?
M-am convis, esti de la casa de copii.
L-a cât s-a frecat mă-ta cu ăia pe centură, cred și eu acum că ești bastard.
Așa e că ăia de la căminul de copii te alintau BASTARDUL? )
~alindumitru083: M-am convis, esti de la casa de copii~
așa-ți spune mă-ta dimineața?
"M-am convins, esti de la casa de copii"
asta ți a spus mă-ta când te-ai născut, după ce i-au spus doctorii că ai cretinism )
~ alindumitru083 : Credeți că este 100% real ceea ce a spus doamna ministru? ~
iar ma confunzi cu mă-ta ~după ce i-au spus doctorii că ai cretinism~ Cât despre cretinism, proba o ai in față
nu te mai obosi să răspunzi că nu te duce și in plus, ai demonstat ce era de demonstrat
Curiosul999 întreabă: