| elev12 a întrebat:

Am mai multe intrebari:
a)Daca vreau sa devin profesor de limba romana+ engleza am
nevoie neaparat de filologie?
b)Care este diferenta dintre filologie bilingv engleza si filologie intensiv engleza?
c) Este cineva care poate sa- mi dea detalii ce materii si cate ore pe saptamana se fac din fiecare aproximativ se fac la litere, specializare limba romana + engleza? Pretul pe luna? Cam ce medie este necesara pentru admitere? Cati ani trebuie sa faci?
P.S. : Daca este cineva sau a fost la Facultatea de litere Dunarea de Jos Galati imi poate da informatiile de la c).

Răspuns Câştigător
| Decrepit a răspuns:

1.Nu neaparat.Eu desi sunt la un profil de MI, mi-a dat prin gand ca ar fi valabil sa ma fac si profesor de romana-germana, daca ar fi salariile decente.Insa trebuie sa te tii de lucru, ca sa recuperezi ce fac cei de la Filologie, atunci cand vei da la Facultatea de Litere.Adica gramatica pe paine, intensa si cat mai exhaustiv stiuta.

2.Cum MI-ul are profiluri precum mate-info intensiv, iar asta inseamna, pe saptamana 6-7 ore de matematica si 6-7 de informatica, asta se translateaza si la profilurile de Filologie cu directiva asemanatoare.Filologie - intensiv engleza, inseamna ca vei face 5 sau 6 ore de engleza saptamanal si vei aprofunda si literatura engleza (desi parerea mea e ca lit. engleza e seaca si neflexibila, plictisitoare).La bilingv, probabil iti dai seama si dupa nume, ca vei studia si in engleza, nu doar in romana.Pe langa literatura engleza, o sa ti se adauge si 1-2 ore de studiu al istoriei Angliei, pentru ca, normal, voi faceti british english, nu american english.

3. Facultatea de Litere dureaza trei ani.Perioada de masterat doi sau trei ani, depinde de tine.In rest, nu am cunostintele necesare sa ma pronunt.Dar te sfatuiesc cordial, sa nu te bazezi doar pe romana si engleza.De la Litere - si nu vreau sa te sperii - se "moare de foame" pe capete.Adica ramai somer, daca nu esti foarte bun.Neaparat,alatura la limbile astea franceza,spaniola sau germana (italiana o invata orice plebeu in doua luni,deci o taiem,chiar si cu gramatica mai grea decat romana) plus inca una sau doua care sa cantareasca daca te reorientezi spre un post de translator.Zic de finlandeza,ebraica,rusa,japoneza,coreana, suedeza, araba si alte limbi din astea, despre care daca spui ca le inveti sau vrei sa le inveti se uita lumea la tine ca la felul paispe'.N-ar strica nici sa vii cu o pregatire foarte buna in ceea ce priveste limbajul, daca tot ai reverii cu profesoratul.Adica ai nevoie de un papagal special, ca sa nu fii genul de profesor la care elevii arunca prin ora cu avioane, se uita la filme sau isi trimit mesaje prin ora si sa nu ramai, cand iti vine fluturasul de salariu, cu 1000 de lei, ca nu prea se merita.In general, Literele sunt facultate facuta ca sa fie, dar e decizia ta si n-o sa stau eu sa-ti umplu capul cu "prostii".

16 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Normal ar trebui sa faci filologie! Sa te specializezi in domeniul asta... tu poti da si la mate-info dar iti va fi greu la facultate!
Bilingv- iti preda si in engleza (in cazul tau)
Inensiv- faci mai multe ore de engleza decat altele.
Intrebarea c nu prea o inteleg big grin

| ჯpLaNe a răspuns:

Nu am citit toata intrebarea du-te la o scoala si intreaba!

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti pictisitor! Pe nimeni nu intereseaza unde vrei tu sa dai! Intreaba-ti profa de romana!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru elev12):

Nu ma supar, nu umblu dupa voturi happy
Am incercat sa te ajut cu ce stiam big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce fel de om esti? Adica... nu trebuie sa intereseze pe cineva asa ceva. A vrut un raspuns nu un comentariu stupid de la tine...

anonim_4396

Eh, pentru putin, dar nu enerveaza la culme genul asta de persoane... ca Ale...
Am avut si eu cateva in scoala si stiu cum e...

anonim_4396

laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Decrepit):

De ce sperii saracul copilas? tongue
nu se moare deloc daca termini litere.

| Decrepit a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu se moare, dar nici nu prea poti spune ca traiesti ca profesoras de romana/engleza/franceza sau orice altceva iesit de la Litere.

anonim_4396

Ma jignesti cu 'profesoras'hee hee.
nu e neparat asa. eu nu regret ca am facut litere.

| Decrepit a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci esti profesoara.S-ai noroc cu diavolii ce-o sa-i tii pe mana, o sa ai nevoie de el.Si de nervi de otel.Si noroc cu salariul mediocru!

PS : Nu scrii ca si cum ai fi profesoara.Asta-mi da niste idei cu privire la nota ta de la examenul de titularizare.

anonim_4396

Ce amuzant estihee hee chiar ma amuza bine ce ai zis.
linisteste-te, draga. si profii sunt tot oameni. n-o sa-ti spun nota mea de la titularizari. si pentru ca ti-ai permis sa faci aceasta observatie, imi voi permite sa-ti dau un sfat: lasa loc de ceva bun de gasit la ceilalti, pentru ca ai putea avea surprize;