| CudiDaKid a întrebat:

AM o intrebare pentru cei care dau bac-ul acum luni..pentru eseu de la partea a 3 a eu mi-am facut pentru fiecare opera in parte introducerea si 4 elemente de compozitie si normal ar trebui sa prezint si putin subiectul operei, dar de la alti am auzit ca trebuie sa prezint doar doua scene din care reiese tema opere..deci voi cum faceti?

3 răspunsuri:
| ionalglanetasului a răspuns:

Introducerea e cea mai importanta.trebuie sa scrii despre tema, titul etc. Apoi faci un rezumat.

| CudiDaKid explică (pentru ionalglanetasului):

Bine Ion al Glanetasului sper sa nu pici la baclaughing

| Ddd27 a răspuns:

La subiectul 3 ti se va da o opera despre care sa scrii si mai jos ti se va preciza si pe ce anume sa insisti, de ex: sa demonstrezi ca apartine nu stiu carui curent si eventual poti sa dai exemplu din text, sa argumentezi ceea ce voia autorul sa transmita si aici trebuie sa dai exemplu neaparat, sa prezinti nu stiu cate elemente de compozitie, sa prezinti cu exemple relatia dintre continut si titlu. Astea sunt doar exemple din ceea ce s-ar putea sa iti ceara ei sa scrii din opera respectiva. Deci nu te baza pe ceea ce spun altii, ca poate nu e asa. Tu incearca sa fii cat mai pregatita din toate punctele de vedere. Faptul ca ai 4 elemente compozitionale la fiecare opera, e foarte bine, de obicei se cer doar 2-3, dar s-ar putea sa fii nevoita sa prezinti si subiectul ca sa demonstrezi unele lucruri cerute in indicatie. De ex, sa spunem ca iti cade romanul "Ion" si ei in indicatie iti cer sa dai exemple de ce Ion era prefacut, atunci trebuie sa incepi sa povestesti ca se purta f urat cu Ana, cu invatatorul era amabil si saritor, cu preotul si cu tatal Anei vorbea urat si ironic, etc. Deci fii pregatita pentru orice. Sunt tare curioasa ce va cade anul acesta. Succes oricum! happy