anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună.Am o nepoată în clasa a10-a. Se poate învoi de la şcoala ultima lună (24 mai-până la sfârşitul anului şcolar, 21 iunie) pentru a pleca în străinătate la părinţi? Nu cred că diriginta îi va putea motiva toate absenţele, sau se va putea?

7 răspunsuri:
| corinaantonela17 a răspuns:

Pai intai trebuie sa isi incheie situatia la toate materiile. Si cu absentele, hmm.Depinde de diriginta cat de intelegatoare e... Dar intai sa fie sigura ca are destule note la toate materiile ca sa nu fie probleme. Am fost si eu in situatia asta acum cativa ani, dar am avut diriginta intelegatoare si totul a fost ok. :*

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Să fie învoită? Nu.
Situația școlară se poate încheia și în toamnă.
Pa, pa.

| LeganzaMoonwalker a răspuns:

Buna,

D.p.d.v legal parintele/tutorele are voie sa invoiasca copilul 5 zile pe an.
Tinand cont ca suntem in Romania se poate face rost usor de o scutire medicala pe toata perioada.
Eleva trebuie sa aiba destule note pana cand pleaca in strainatate pentru ca la toamna cand se va face incheierea mediilor sa nu ii lipseasca note. Daca aveti o comunicare buna cu diriginta sau cu profesorii nu vor fi probleme si cel mai probabil vor intelege.

Succes!

| User2013 a răspuns (pentru LeganzaMoonwalker):

Deci dacă va putea pleca, mediile celorlalţi vor fi încheiate la sfârşitul anului, iar ale ei în toamnă?

| MitroKta a răspuns:

Faceti o cerere la director, pana la urma tot el va descurca. Pentru ca, ganditi-va. Ea nu va fi la scoala cand se va incheia situatia scolara, deci cand se motiveaza absentele. Deci, cel mai indicat este sa vorbiti cu directorul si sunt convins ca gaseste el o solutie. Pe de alta parte, nepoata dvs trebuie sa sustina tezele pe care le are de dat. Daca nu le sustine sunt probleme, nu poate sa ii incheie situatia la materia respectiva.

| User2013 a răspuns (pentru MitroKta):

Tezele le va susţine la începutul lunii mai, nu va pleca fără să le fii dat şi fără să aibă minim 3 note la toate materiile. Cu directorul(direcotoarea in cazul nostru), nu ştiu cât va fi posibil deoarece nu este prea înţelegătoare indiferent de situaţie(nu mă refer doar la problema nepoatei). Probabil fiind nouă în funcţie, vrea să impună respect şi autoritatelaughing

| MitroKta a răspuns (pentru User2013):

Eu zic ca se poate incerca. Pana la urma nu face dansa legile. Legile sunt facute deja. Trebuie doar sa o convingeti sa le urmeze laughing