| DanielaX a întrebat:

As vrea si eu cat mai multe informatii si detalii despre profilul Stiinte ale Naturii. Daca raspunde cineva care a fost sau este acolo e si mai bine. happy

DAU FUNDA!happy

Răspuns Câştigător
| AC4S4 a răspuns:

Este un profil foarte bun. Aici conteaza sa stii Chimie, Biologie, Fizica, Matematica (Cel putin doua din ele). Acest profil te pregateste intens pentru admiterea la medicina, sau alte facultati ce tin de stiinte.
Vei face si putina informatica, dar nu e greu si din clasa a XIa nu mai faci (e ca latina la stiinte sociale, nu va streseaza).
BAC-ul la matematica este mai usor decat cel de la mate-info, dar ei fac mai putina biologie si chimie.

Tezele : Romana, Matematica, Fizica/Chimie/Biologie (alegi doua)

BAC : Romana, Matematica, Fizica/Chimie/Biologie/Informatica (alegi una).

5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu sunt eu, dar e prietenul meu si nu-ti pot spune decat ca e un profil foarte bun, care le cuprinde pe toate (bine, el e pe stiinte ale naturii bilingv - adica face si o limba straina intensiv). Este foarte bun si poti urma aproape orice facultate, dar nu merita sa te duci daca nu le ai cu materiile de real

| DanielaX explică (pentru AC4S4):

Pai la biologie ma pricep destul de bine,chimia si fizica imi plac,dar cate ore de limbi straine se fac,imi place foarte mult engleza, si franceza, dar am auzit ca la filo unde pe ele se bazeaza nu e de viitor, ca cei de la filo sunt cei mai prosti, sunt paraleli etc.asa ca m-am gandit la asta.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php

La "Ştiinţe ale Naturii" dai următoarele teze :
"* Teza la Limba si literatura romana
* Teza la Matematica
* Teza la Fizica/ Chimie/ Biologie (la alegere)
* Teza la Fizica/ Chimie/ Biologie (la alegere, alta disciplina decat cea aleasa anterior)" - SURSA :
http://www.isjbn.ro/upimg/MEN%2062281-11102013%20Discipline%20TEZE.PDF

Toate cele bune!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

La "Ştiinţe ale Naturii" dai BAC/examen SCRIS "obligatoriu" din Română şi Matematică!

Iar la proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă - poţi alege între : Fizica, Chimie, Biologie, Informatica; vezi Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

ÎNAINTE de acestea vei da ( obligatoriu ) COMPETENŢELE lingvistice si digitale :
* "proba A: proba orala - Proba de evaluare a competenţelor de comunicare orala în limba româna

* proba C: (proba orala, scrisa si
practica) - Proba de evaluare a competenţei lingvistice într-o limba de circulaţie internaţionala studiata în liceu

* proba D: proba scrisa/practica - Proba de evaluare a competenţelor digitale".

Asta, dacă NU se schimbă Metodologia/legislaţia până vei da tu BAC-ul :)

Vezi detalii despre BAC-ul după legea nouă în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......iam-ca-se/

| AC4S4 a răspuns (pentru DanielaX):

Daca iti plac cele trei, e bine. Limbi straine faci doua ore pe saptamana din fiecare (la filo ajung sa se faca si 3). Daca vrei sa inveti engleza, o poti face si singura. Nu stiu cat de seriosi vor fi profesorii la limbile straine(cel putin la mine nu prea sunt, nici colegii)