A fost bine. Nu neg că nu am avut și profesori lăsători, dar au fost prea puțini. 95% dintre ei și-au făcut treaba, iar la mulți a mai fost și amuzantă atmosfera la curs, cu glume și tot ce trebuie.
Filosofia învățământului s-a schimbat enorm. Acum, esti in general pe cont propriu.
Mai mult...Nimeni nu poate ghida simultan un elev aproape repetent si unul aproape geniu. Asa că din start asteptarile sunt fundamental paradoxale.
Mai mult... succesul post-formare nu e determinat neapărat de formare. Chiar si un cocalar repetent se poate imbogati; un geniu poate deveni om al străzii.
Mai mult...nimeni nu poate avea un job si mentine pasul cu avansul stiintei (indiferent de domeniu). Studentii chiar depășesc uneori profesorii.
Mulțumesc de răspuns!
Sinceră să fiu, majoritatea materialelor pentru învățat le-am procurat singura, adică am făcut sinteze din cărți și am completat cu explicații pe care mi le-au dat studenții din anii mai mari, care ai fost binevoitori.
La fel. Si va fi mai rau. Sistemul de invatamant e praf din cauza generatiilor de profesori lipsiti de bun simt, interes si disciplina. Cum sa inspire respect daca ei insisi nu au discplina, organizare? Din anii 2010 pana acum, facultatea a devenit o afacere. Dam note la intamplare, sa treaca toata lumea. Studentii pentru ei sunt un plictis continuu, chinuitor. Nu mai conteaza nimic, doar ne dau prostii bani anual, nu? Cam asta e adevarul.
Valina_Crina_1987 întreabă:
alexcatalin13 întreabă: