| Ana282003 a întrebat:

Buna!
Ați avut și voi profesori oribili in facultate, tipul acela de profesori care, din două ore, cat tine un curs, întârziau in ultimul hal și cursul ținea mereu cate o ora și niciodată nu apucau să predea tot? Sau profesori care anunță mereu că se anulează cursurile și apoi trimit unele suporturi de curs cu o seara înainte de examen? Sau profesori care niciodată nu dau pauza. Ce detest cel mai mult este atunci când profesorii nu trimit suporturile de curs, pentru că nu mai e pandemie, spun că nu mai avem nevoie de ele, din moment ce mergem zilnic la facultate. M-am simțit foarte prost după experiența cu primul meu an de facultate și nu știu dacă și alți studenți au avut asemenea cazuri, deși sunt sigură că nu sunt singulare. După experiența din liceu, când a trebuit să învăț din alte surse și să nu mă bazez pe ce se preda la liceu, pentru că în luna martie nici măcar nu se predase jumătate din materia pentru examen, am ajuns la concluzia că, uneori, nu contează cât de mare e orașul în care înveți, ci daca ai noroc să întâlnești niste oameni care chiar au dorința sa te ajute.
La voi cum a fost?

5 răspunsuri:
| Utilizatoare123 a răspuns:

La fel. Si va fi mai rau. Sistemul de invatamant e praf din cauza generatiilor de profesori lipsiti de bun simt, interes si disciplina. Cum sa inspire respect daca ei insisi nu au discplina, organizare? Din anii 2010 pana acum, facultatea a devenit o afacere. Dam note la intamplare, sa treaca toata lumea. Studentii pentru ei sunt un plictis continuu, chinuitor. Nu mai conteaza nimic, doar ne dau prostii bani anual, nu? Cam asta e adevarul.

| Frank51 a răspuns:

A fost bine. Nu neg că nu am avut și profesori lăsători, dar au fost prea puțini. 95% dintre ei și-au făcut treaba, iar la mulți a mai fost și amuzantă atmosfera la curs, cu glume și tot ce trebuie.

| carevaescu a răspuns:

Filosofia învățământului s-a schimbat enorm. Acum, esti in general pe cont propriu.

Mai mult...Nimeni nu poate ghida simultan un elev aproape repetent si unul aproape geniu. Asa că din start asteptarile sunt fundamental paradoxale.

Mai mult... succesul post-formare nu e determinat neapărat de formare. Chiar si un cocalar repetent se poate imbogati; un geniu poate deveni om al străzii.

Mai mult...nimeni nu poate avea un job si mentine pasul cu avansul stiintei (indiferent de domeniu). Studentii chiar depășesc uneori profesorii.

| Ana282003 explică (pentru carevaescu):

Mulțumesc de răspuns!
Sinceră să fiu, majoritatea materialelor pentru învățat le-am procurat singura, adică am făcut sinteze din cărți și am completat cu explicații pe care mi le-au dat studenții din anii mai mari, care ai fost binevoitori.

| Ana282003 explică (pentru Frank51):

Și eu am astfel de profesori, dar un procent scăzut. Ce mă deranjează este faptul că mereu eșecul este datorat numai studentului. Am incercat sa muncesc mai mult pe cont propriu, dar sunt unele lucruri pe care nu le pot înțelege în totalitate astfel.