Salut. Istoria ne invata despre trecutul tuturor natiunilor, despre razboaiele (de cotropire si aparare a teritoriului si democratiei) duse intre popoare de-a lungul timpului. Dar si despre stilul de viata, traditiile si chiar legislatia vremurilor apuse. Filosofia este muuuult mai grea, nu prea are logica si ne invata informatii care nu prea ne folosesc in viata. Practic, este vorba despre tot felul de cugetari. Este suficient sa citesti despre opera marilor filosofi: Platon, Aristotel, Nietsche si altii. Daca tu intelegi ceva, bravo tie. Eu nu am inteles nimic.
Istoria este o stiinta care studiaza dezvoltarea societatii de-a lungul timpului, si cuprinde domeniul politic, social, economic si cultural in toata amploarea lor.
Filosofia studiaza existebta omului si conditiule devenirii sale, viata si moartea, esebta spatiului si a timpului, sistemul de valori umane, libertatea si determinismul uman.
Eu as spune ca istoria este mult mai vasta, dar filosofia este mai logica. Mie niciodata nu mi-a placut istoria, dar imi place filosofia.
* si ne invata informatii care nu prea ne folosesc in viata. *
Daca te uiti in jur, ai sa vezi o gramada de anti modele pe care oamenii ii urmeaza tocmai pentru ca nu sunt introdusi de mici in filosofie, precum erau grecii antici.
"Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea".
Petre Tutea. Si ne-a invatat ceva extrem de important. Sa ne dam seama rapid de ce vrem sa stam departe de personaje ca tine si sa facem tot ce putem ca sa evitam identificarea cu ele.
Salut. Daca ai intrat in hora, trebuie sa joci, zice un proverb romanesc.
Corect era sa explici de ce vrei sa stai departe de personaje ca mine. NU MA CUNOSTI, nu stii ce fel de educatie am primit, dar ma judeci. La fel ca ORICARE alta PERSOANA, AM si CALITATI si DEFECTE. (Toti stim ca NIMENI NU ESTE PERFECT, nici macar filosofii si cei care judeca pe altii).
Deci, DE CE ar trebui sa faci tot ce poti ca sa eviti identificarea cu personaje ca mine?
Detaliile fac diferenta.
Da, am scris ca eu nu am inteles filozofia, dar trebuie luate in considerare urmatoarele aspecte:
1. m-am referit STRICT la informatiile primite la orele de filosofie din timpul scolii si NIMIC MAI MULT.
2. filosofia a fost SINGURA MATERIE de care TOTI fostii mei COLEGI de CLASA se plangeau pe vremea aceea, deoarece era foarte grea (de exemplu: concepte filozofice, precum: nominalism, monism, sofisme, silogism si lista ar putea continua). Nu puteau fi imbecili toti colegii mei de clasa.3. conteaza enorm explicatiile profesorului (sau profesoarei) care preda materia la scoala;
4. conteaza si varsta la care studiezi aceasta materie (generatia mea a studiat filosofia in clasa a 12 a, cand ne interesa examenul de bacalaureat si apoi examenul de intrare la facultate - caci pe vremea aceea, admiterea la oricare facultate era pe baza de examen) si nu ne ardea de concepte filosofice.
5. cel mai probabil, daca as studia acum filosofia, as privi-o cu alti ochi, datorita varstei mele si a experientei de viata, dar am alte prioritati. (Oricum, la varsta mea caracterul meu e format deja). si
6. CEL MAI IMPORTANT aspect - generatia mea in timpul frecventarii scolii de 12 clase, NU a avut parte de google, wikipedia si alte surse de informare, ca in prezent. Ne bazam DOAR pe informatiile primite la scoala si cartile din biblioteca, caci programul de la televizor in perioada comunismului, nu ne ajuta.
Cand eram la liceu, ne-a aratat profesorul de matematica un computer (gen 486), (nu exista motorul de cautare google) caci pe vremea aceea apareau primele computere. Nu erau asa de multe website-uri ca in prezent, sa ne putem informa la fel de bine precum generatia actuala de tineri.
Sigur NU te-ai GANDIT la aceste DETALII INAINTE de a trage o concluzie pripita si chiar absurda, la adresa mea. Un om bine educat nu scrie niciodata asa ceva.
Ma refer la mesajul tau: ""Când vezi cirezile de imbecili, devine suportabilă însingurarea". Petre Tutea.
Si ne-a invatat ceva extrem de important. Sa ne dam seama rapid de ce vrem sa stam departe de personaje ca tine si sa facem tot ce putem ca sa evitam identificarea cu ele."
Un lucru este CERT: cu siguranta vei intalni oamenii care sa te loveasca degeaba, fara motiv, asa cum ai facut si tu postand un asemenea mesaj, pentru ca LEGEA KARMEI (adica legea cauzei si a efectului, ceea ce faci se va rasfrange asupra ta la un moment dat in viata) se aplica in cazul fiecarei persoane, deci nu vei scapa nici tu de consecinta faptelor tale.
Iti doresc o saptamana excelenta.
E ok, karma. A fost de ajuns. Trec mai departe, nu am timp de tampenii.