In princcipiu orice fel de carti mai putin cele de colorat sau reviste cu si despre moda, ai inteles aluzia
recomand totusi sa incepi cu niste romane mai "complicate" nu doar carti de dragoste sau politiste desi merg si acelea cumva...
pe langa citit, pentru creier este recomandat mai ales un regim alimentar bogat in substante care ajuta creierul, citeste acest articol de exemplu https://www.drmax.ro/......si-memorie
Citeste despre spatiul intrasubiectiv, intersubiectiv sau transsubiectiv.
Este important sa stim unde ASEZAM Adevarul. Stiinta il aseaza in afara (obiect), Platón inauntru (subiect) iar altii la mijloc.
Subiectul, obiectul sau accidentul construieste realitatea? Ce ajunge entitate sau subiect pentru noi? Sau asa cum spune Parmenide "a fii". ACCIDENTUL exista 'in alio" si nu are subexistenta "in se" sau de facto. Trebuie sa admitem un vacuism (nu antivacuism). Nu putem sa dam saptiu si corp lucrurilor goale. A "nu fii" a lui Parmenide ajuge "a fii" iar asta ii o contradictie.
Pana la urma ce este "a fii" sau a "nu fii". Se poate separa NATURA de LOGICA? Punem universalul doar in natura si sa eliminam lógica? Putem sa explicam un fenómen in extrema obiectului si sa eliminam subiectul? Pana la urma omul face parte din natura sau este in afara?
Cand stiinficiful explica un fenómen trebuie sa aiba grija cu explanandum si explanands. Astia noi se uita in afara si se uita pe ei. Insa explicatia trebuie sa fie totala. Tu poti sa formulezi o explicatie daca mai intai nu ai o ipoteza. Trebuie surprins si obiectul si subiectul doar atunci poti sa dai o explicatie universala ci nu doar subiectiva sau obiectuca (ei au eliminat subiectul si l-au scos in afara naturii ca si cum a disparut din orizont). Adevarul si universalul trebuie pus la mijloc nu sa dam enitate accidentului care sa existe trebuie sa apara atat subiectul sat si obiectul. Lucrurile accidentale ajung substanta (corp versus accident). Ajung sa fie substantiv si realitate insa ele in realitate sunt doar noduri. Prin paricularitatea lor nu au viata si sens. Au nevoie de subiect pentru a deveni conceptuale. Conceptualism versus innantism versus trascedentalism. Lucrurile nu exista nici in minte nici in afara ci la mijloc (conceptualism). Cand stiintificul isi formuleaza o explicatie prin ipoteza, el se include ca conditie pentru a explica ceva. Nu poate sa spuna ca explicatia este pur obiectiva pentru ca atunci minte ca si-a formulat ipoteza iar asta este o conditie pentru a explica un fenómen din amandoua perspective.
Altfel am explica lucruri particulare si fragmentate nu totale sa in universitatea lor.
Carti de joc.Trebuie sa tii minte ce carti sunt pe masa si ce au mai ramas in pachet.
Toate cărțile sunt bune la dezvoltarea memoriei. Romanele sunt bune îți sugerez, chiar și cele de acțiune, detectiv, criminali, foarte bine dezvoltă imaginația, eu le ador
Un îndemn bun ar fi să înveți lucruri, nu doar să citești. Încearcă să repeți și să memorezi ce-ți place
Și ca să-ți mai dezvolți memoria ar trebui să interacționezi mai mult cu oamenii și să comunici, să asculți că chiar ajută.
Și mie îmi plac cărțile, dacă aș avea posibilitatea aș dormi în bibliotecă
Ai spus că vrei să-ți recomandăm niște cărți. Uite aici câteva din cele pe care le-am citit:
-Până la sfârșit - Irina Binder
-Insomnii- Irina Binder
-Verity - Colleen Hoover asta oferă multă adrenalină, dar trebuie să ai răbdare cu fiecare foaie. În general eu iubesc scriitoarea aceasta. E genială! I-am citit aproape toate cărțile
-Băiatul cu pijamale în dungi-John Boyne am plâns când am citit-o, foarte profundă.
-Lanțul- Adrian McKinty este un criminal foarte intrigant, sugerez
Toate cărțile care îți par plăcute la copertă o să-ți placă
Nu am cu cine sa vorbesc și sa interacționez. Sunt de una singură peste tot.
Nu-i problemă, atunci bucură-te de timpul cu tine, dă muzica tare și cântă, plimbate. Încearcă să începi să iubești să stai cu tine, nu ești singura care trece prin așa perioade, doar rămâi pozitivă. Oamenii vin și pleacă.
Daca stii engleza, recomand "How We Learn" de Stanislas Dehaene.
Daca nu, "Gandirea Rapida, Gandirea Inceata" de D. Kahneman si "Doctorul Memoriei" de Mason & Smith.
Dar, daca nu citesti specific despre cum sa-ti folosesti mai bine memoria, nic o carte nu ti-o va dezvolta mai mult decat alta.
mariposa azul întreabă: