anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce modalități folosiți voi de a învăța la istorie? Mie mi se pare greuț şi vreau să procedez cumva să o înțeleg mai bine, adică simt că o tocesc..nişte sfaturi? Multumesc anticipat

17 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Sunt atatea documentare, articole, forumuri despre subiecte istorice, de ce sa tocesti?

| lllyyy a răspuns:

Pe o foaie iti scoti ideile principale din lectie.Eu asa fac.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu imi rescriu pe foi informatii atat din carte cat si din portofoliu in care scriem lectiie. Eu sunt la socio si fac la istorie de imi iese pe urechi si la fel m-am simtit si eu la inceput dar dupa, mi s-a spus sa incerc acest mod si mi se pare super ok. Nu trebuie sa iei toata informatia, ia ce ti se pare interesant din ea, prescurteaza, fa semne, ce crezi tu ca te-ar ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Eu invat strict pentru ceva... si nu pot sa structurez prea mult ca am nevoie de toate datele si faza cu datele pe foi scoase si rescrise ....am prea mult incat sa am timp sa mai invat si scriiind

| MaryusSK2012 a răspuns:

Nu știu cum să îți zic dar materiile de uman sunt de tocit rolling on the floor vezi care sunt ideile principale/esentiale, si dai cu tocitul. Asta pentru liceu sau școală. pentru viața ta ai multe filmulețe legate de istorie din care te poți cultiva și îți intra cateva informatii in cap.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Eu am o mapa de 2 kg laughing)) Nu e mult, doar ti se pare mult. Am test maine, 5 lectii a cate 5 pagini fiecare, dude, le-am scurtat la 2 pagini jumate fiecare lectie. Ce-i drept, doar acum invat dar, merita. Si sa nu crezi ca e o metoda in care vei omite punctele importante, notele mele au crescut de la 7 la 10 de cand folosesc metoda, dar daca consideri ca nu e buna pentru tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru RAY):

Nu prea văd logica unot chestii.şi mi-e oarecum teamă că voi uita şi din spate cu cât învăț în față

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MaryusSK2012):

Cam ai nimerit aici? şi nici nu e vorba de şcoală e ceva gen after schiol for future, dacă înțelegi unde bat.şi mă gândesc că poate nu mi-am ales prea bine drumul. faza este că am unele chestii pe care le țin minte şi nu le uit.dar sunt şi unele pe care le tocesc si tot am impresia ca le uit, ca nu le stapnesc

anonim_4396

Sunt, dar nu pentru ceea ce mi ar trebui mie in special

| Violleta2022 a răspuns:

Intri intr-o camera unde nu sunt aparate electronice si inveti, ori, inchizi telefonul, radio, TV, computer, tableta, tot ce te-ar putea deranja si te apuci serios de invatat.
Fara nimic sa-ti atraga atentia, vei putea sa te focusezi pe invatat si vei asmila cunostintele.

| Adry05 a răspuns:

PAi cam asa functioneaza, e toceala ca nu prea ai cum altfel. Incearca sa pui totul cat mai schematic si daca te ajuta sa colorezi. Si sa incerci sa vizualizezi evenimentele si sa intelegi de ce s-a intamplat aia si aia, avand o coerenta a faptelor in minte in genul unei povesti poate iti atrage interesul si retii mai usor.

| Adry05 a răspuns (pentru anonim_4396):

PAi le reiei constant pe alea din spate si atunci n-o sa le uiti. Dupa ce inveti o lectie noua, recitesti si una/2 din spate, o zi o aloci doar sa reiei informatia si tot asa.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Adry05):

Da, eu am fost si presata de timp perioada asta, am avut multe de pus la punct..note de luat si imi era oarecum greu, noaptea nu-mi place sa invat..prefer ziua si mna, sper sa am timp sa le pun la punct...am ramas un pic in urma si asta e toata chestia, mi se parea ca am pierdut notiunea timpului, orele de meditatie veneau si treceam mai departe si tot asa. sper sa fie bine..multumesc pentru sfat

| Adry05 a răspuns (pentru anonim_4396):

Atunci culca-te devreme 10-11-12 si pune-ti ceasul sa sune si trezeste-te ziua pe la 8/9 ca sa ai timp sa inveti pe zi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Adry05):

O sa fac vara asta acest lucru..eu am si si scoala pe langa si imi era greu sa mi fac un program, m-am apucat si recent la istorie.dar o sa reusesc cumva, sper. Multumesc pentru sfat?

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu vezi logica in istorie? nici eu nu o vad, de exemplu al doilea razboi mondial, milioane de nevinovati omorati, pentru ce? dar istoria e foarte interesanta, uite un documentar foarte bun http://documentare-online-subtitrate.blogspot.com/......ui%20Roman

anonim_4396

Multumesc frumos ????