Buna! La BAC se pot da mai multe opere, depinde de ce alege profesorul sa studieze la clasa.
Toate operele sunt:
Mihai Eminescu - Luceafărul sau Floare Albastră
Ion Creangă - Povestea lui Harap-Alb
I. L. Caragiale - O scrisoare pierdută
Ioan Slavici - Moara cu Noroc
G. Bacovia - Plumb sau Lacustră
Lucian Blaga - Eu nu strivesc corola de minuni a lumii
Tudor Arghezi - Testament sau Flori de Mucegai
Mihail Sadoveanu - Baltagul
Liviu Rebreanu - Ion
Camil Petrescu - Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război sau Patul lui Procust
G. Călinescu - Enigma Otiliei
Vere..omu a cerut sa-i dai operele aici..nu sa spui raspunsu asta general , care nici macar nu e adevarat, eu din textele nu-mi amintesc sa fi facut patul lui procust sau alte mizerii de genu.Eu aveam una care nu preda mai mic.Auzi la ea toate cele studiate in 4 ani in 4 ani poti studia 50 de opere nu inseamna ca toate se dau la bac.
Ca sa le inveti mai repede, apuca-te mai intai de cele care sunt povesti gen : moara cu noroc, o scrisoare pierduta, lasa poeziile la sfarsit ca alea n-au niciun sens si e mai greu de retinut, datele despre poezii decat cele despre povesti.
Ce "opere" vrei? Crezi ca noi stim subiectele dinainte? Razi ca un prost ce ai dovedit deja ca esti.
"De acolo se fac subiectele" ce iti zice? Sau esti analfabet functional?
Proasto operele alea SUNT MEREU ACELEASI, NU vorbesc de OPERA care iti pica LA BAC, vorbesc de TOATE OPERELE.Ala aia a intrebat CE OPERE SE DAU LA BAC, nu ce OPERA o sa PICE ANU ASTA.Nu rad ca prostu, rad de o proasta.
Esti prea proasta smr Intrebarea : Bună, ce opere SE DAU la bac?, ai citit cumva cu nasu? NU SCRIE, ce opere PICA, sau ce opera PICA la bac. Dupa ce ca esti proasta mai si latrii ce-mi plac mie femeile astea care stiu ca sunt proaste da tot latra.
Se vede ca esti asa chioara incat nici n-ai observat ca NU eu am pus intrebarea.Cum o fi vere sa fii prost si sa mai si comentezi? Spune-mi cum puteti fi asa ma? Eu n-as putea sa stiu ca am gresit si sa latru in continuare cred ca e ceva pe baza de gen ca altfel nu-mi explic.
Sjhxjcks întreabă: