Heii buna, vreau sa incep prin ati ura mult succes la evaluare. Eu sunt pe a 9a la biochimie la CNS zalau, acest liceu a fost in top 5 dupa note la bac anul trecut, este un liceu foarte competitiv. Daca te gandesti sa mergi la cel mai bun liceu din judetul tau, trebuie sa stii ca orice profil va fi extrem de greu. Am prieteni la mate-info care au intrat cu medie mai mica la liceu, deci nu exista asa ceva ca mate info e mai greu ca bio chimia, ba chiar, as spune ca sunt la fel de grele, ai foarte multe ore pe saptamana, dar nimic cu ce nu te-ai pute descurca. Sora mea este la Filo la un alt liceu, pe locul 2-3 din judet, ea practic merge la scoala ca sa nu se plictiseasca acasa, practic nu face scoala, este foarte usor, so chiar si asa, elevii de acolo fac facultati, si au joburi bune. Deci sa stam pe partea aste de profil real. In clasa a 9a o sa ai cam acelasi orar si la bio chimie si la mate info, de prin a 11a se schimba lucrurile doar. Am prieteni la mate-info de la unul dintre cele mai proaste licee din oras, si cariva de acolo se duc la olimpiada la info, pe cand de la liceul meu nu a mers nimeni deci iti dai seama ce ar putea invata... Nu vreau sa spun ca daca mergi la un liceu mai slabut nu ai sa faci carte, vreau sa spun doar ca daca mergi la cel mai bun liceu, va fo destul de greu, si va trebui sa inveti destul de mult. Odata ajuns la liceu, vei da de profesori foarte handicapati, care nu dau doi bani, daca tu te sinti putin bolnav sau mai trist intr-o zi, iti vor trece 2. Singurul mod prin care imi explic asta, este pentru ca clasele mai mari, de a 12 spre exemplu, sunt foarte rebeli si profesorii sunt obositi de ei, si de asta ne trateaza si pe noi cu indiferenta pentru ca stiu ca si noi vom ajunge ca ei, neastamprati. Din cate am inteles de la toti prietenii mei, cam toti profesorii de prin toate liceele sunt bolnavi mintal. Ti-am spus asta ca sa stii la ce sa te astepti, mie nu mi-a spus nimeni de asta si mi-a venit ca soc atunci cand am dat de profii de la liceu, edectiv nu eram obisnuit, profesorii din generala sunt mult mai ok cu capul.
Din nou, iti urez mult succes la examen, stiu ca esti stresat pentru ca si eu am fost, pentru ca esti caracterizat dupa liceul la care intri, dar vreau sa iti spun ca totul o sa fie ok. Daca eu am putut sa intru la cel mai bun liceu, si in clasa a opta nu am ridicat un deget ca sa invat si plangeam numa, poti si tu. Bafta!
Aduna toată materia de mate dintr-un an și aceeași cantitate o înveți în mai puțin de un semestru. Crezi ca faci fata?
Stai asa ca vorbeste de liceu, nu de facultate Ori n-ai facut mate-info si te-au speriat altii ori ai facut si nu ti-a placut scoala deloc asa ca ti s-a parut TIE greu.
Iar raspuns strict pentru intrebare, ca sa nu mai formulez altul separat: personal am facut mate-info intr-unul dintre cele mai bune licee din tara si nu am simtit vreo schimbare exagerata din punct de vedere al cantitatii sau dificultatii materiei studiate. Bineinteles ca intr-a 12-a eram la cu totul alt nivel fata de a 8-a, dar trecerea a fost facuta treptat si nu am simtit-o. De comparat, pot sa compar doar cu scoala generala, ca la alt profil in liceu nu am fost. Oricum, depinde si de liceu. Intr-unul mai bun, pretentiile sunt mai mari si la toate materiile, iar intr-unul mai putin bun dai de materie de clasa a 7-a si cand esti intr-a 11-a (ceea ce, apropo, nu e bine). In fine, daca tu vrei la mate-info, atunci du-te acolo. Poate altii sunt prosti, nu inseamna ca esti si tu. Cat timp esti atent/a la ore (sau studiezi individual acasa), nu ai probleme indiferent de materie/profil.
Am fost științe ale naturii da' am făcut mate la greu. Am avut fosti colegi cu care mai vorbeam la mate info și știu ce ziceau aia.
Plus ca în generala nici nu e asa multa materie de mate ca în liceu deci...
Sa nu mai zic ca dacă se găsește un prof la info cum am avut eu și în 2 ore sa înveți materia pentru 4 te-ai scos.
Mda, nu stiu ce sa zic si cum de a dat greul peste colegii tai. Nu cred ca oi fi fost eu vreun geniu de am reusit sa fac față lejer la profil mate-info, fara studiu acasa, fara meditatii, fara prezenta completa. Acum nu zic ca am avut 10 pe linie. S-a reflectat in multe note faptul ca nici macar nu aveam caiet la anumite materii (printre care, culmea, si matematica), dar aici era clar vina mea, nu pot zice ca vai, ce greu era la profilul ala cand de fapt mie mi-era lene sa scriu la ore sau imi gaseam alta ocupatie. Oricum, per total media a fost buna si dupa am intrat cu bursa la facultatea de mate-info, deci nu se poate spune ca nu am facut materia ca lumea in liceu. Dar, in continuare, nu consider ca a fost greu.
După cum spuneam depinde și de cat de mult insista profesorul cu materia. Una e un profesor care preda materia și face câteva exerciții cat sa pricepi și alta unu' care vrea matematica pe pâine, vine la ora, te alege, te întreabă niște formule, nu știi, 4 în catalog
Eu zic sa iei toate deciziile in viata bazate pe ce fac altii. Stiu oameni care au facut asta si la 45 de ani au intrat in depresie si si-au pus funia de gat.
E liceu in puii mei, LICEU, cat de greu poate sa fie. Eu am fost la mate info si nu mi s-a parut ceva special.
Ce e important e ca o sa inveti domeniul cel mai bine platit din Romania si din lume in ziua de azi.