| Andreeajust a întrebat:

buna! cine stie bio? am si eu niste intrebari...
1. de ce nu se recomanda ca mustul de struguri se fermenteze in vase deschise?
2. de ce eliminam mai multi microbi decat inghitim?
va rog sa-mi spuneti si mie! :S

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

1. In conditiile in care vasul nu este echipat cu palnii de fermentare sau alte dispozitive de inchidere care sa impiedice accesul aerului, calitatea vinului poate fi afectata. Aceasta se datoreaza faptului ca in spuma formata la suprafata lichidului, in prezenta aerului, se pot dezvolta usor si alte fermentatii decat cea alcoolica.
2.Pentru ca intestinele si in special colonul sunt "echipate" si populate cu o flora microbiana saprofita( care convietuieste in mod normal cu organismul fara sa provoace boala) si care este eliminata odata cu materiile fecale in mediul exterior.

2 răspunsuri:
| akka4 a răspuns:

1. din cauza dioxidului de carbon degajat in procesul de fermentatie... iar 2.nu imi dau seama la ce te referi tongue

| Andreeajust explică (pentru alessia5158):

Multumesc mult !