| Mihaelaaaa19 a întrebat:

Eu vreau sa fac facultatea in Romania dar nu ma voi putea angaja aici, in domeniu.
As vrea sa plec in UK si ma întrebam cum sta treaba cu examenul Cambridge.
Daca pot sa il dau chiar daca am terminat liceul, cand se susțin examenele de genul sau daca e mai ok sa dau examenul de Cambridge sau IELTS sau alte examene care imi ofera posibilitatea de a ma angaja in UK.
Mersi

Răspuns Apreciat de Editori
| FaraNume1245 a răspuns:

Sunt la fel de acceptate ambele. N-o să se plângă nimeni că ai 9.0 în IELTS în loc de C2 în Cambridge sau vice-versa.

Există mai multe diferențe între ele:
IELTS e valabil doi ani (deci e posibil să ți se ceară să-l dai din nou, dar mă îndoiesc, din moment ce vei fi lucrat doi ani deja, deci probabil știi engleză), iar Cambridge e nelimitat odată ce l-ai luat.
La Cambridge trebuie să alegi nivelul pentru care dai examen și poți fi admis sau respins (dacă ești respins nu primești nimic, evident), pe când la IELTS primești puncte (de la 1 la 9) care reprezintă nivelul tău de engleză, nu poți fi respins. Așadar, dacă vrei să afli care e nivelul tău de engleză, consider că IELTS este o alegere mai bună.
Și, evident, diferențe ce țin de structura examenelor in sine.

Mai există și altele, precum TOEFL, dar nu știu prea multe despre ele. Poți afla mai multe pe site-ul British Council, printre care și localitățile și datele examenelor, în cât timp primești diplomele, etc.

Recomand să te pregătești cu un profesor care se ocupă de așa ceva, că nu-i așa simplu ca "știu engleză bine și-l iau".

6 răspunsuri:
| Bizon95 a răspuns:

Poti sa il dai cand vrei... TOATA VIATAwinking

IELTS e cel mai bun de engleza, DAR e pe engleza americana (care cica, ca ar fi universala, "fara" accent), NU britanica

Cambridge e cel mai bun pe engleza britanica, iar daca te duci in Anglia e cel mai recomandatwinking... e posibil ca, acolo, la angajare sa ceara direct Cambridge, nu IELTS

| DataScience a răspuns:

Cambridge, si cumpara-ti un manual Cambridge Advanced care este nivelul B1, B2(sau Native daca dai C1, C2 doar ca aici chiar trebuie sa te aproprii de nivelul nativ al britanicilor) Trebuie sa faci teste Cambridge pentru ca trebuie sa dai 5 module specifice si doar asa iti "intri in mana", ultimul modul fiind de listening undei vei vorbi despre un subiect si niste poze in fata a 2 britanice native care vin special pentru acest eveniment.Problema e ca se baga cate 2 oameni o data si va trebui sa comunici cu un altcineva(tot roman/romanca).
Examenul are date specifice, mai rare, in Bucuresti, in alte judete foarte rar, trebuie sa verifici singura probabil pe site-ul lor, cred ca aveau si adresa de mail sa intrebi mai multe.

| Sonia822 a răspuns:

E pe mai multe niveluri, Cambridge e primul nivel. Se face cu experti de la ei, oriunde il dai. E recunoscut peste hotare.

| sofisis a răspuns:

Te sfatuiesc Cambridge din simplul fapt ca IELTS ul este valabil doar cativa ani.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu te mai stresa de pe acum, pana termini tu facultatea in Romania, nu mai ajungi sa poti muncii in Anglia, ca-si va inchide portile, cu Brexitul.

| Bizon95 a răspuns (pentru Violleta2022):

Lal, este naspa ce spui tu, dar din pacate, ABSOLUT CORECT!

dupa brexit o sa fie foarte greu sa te angajezi in Anglia