Nu ar fi mai recomandat să obții o calificare în loc să te apuci de sudură de capul tău?
Fiecare tip de sudura este si periculoasa, dar necesita si cunostinte teoretice + experienta, pentru a fi executata bine (tehnologic).
Iti recomand sa urmezi un curs de calificare ca sudor, inainte sa te apuci de aceasta meserie, fiindca raspunderea este mare si te poate costa foarte mult in caz de greseala!
Eu am pus o întrebare concretă... In sensul, daca cunoaște careva sau cineva despre tipurile de aparate de, nu că aș fii dispus sau de un curs anume, da!?,..., ci mai degrabă daca cunoști tu cu adevărat care este treabă cu acest aparat de sudura, înțelegi,!?,
Echipamente pentru protectie:
- masca, ia una buna cu cristale lichide, ecran cat mai mare si posibil True Color
- manusi si sort de piele
Tipuri de sudura:
- MIG (Metal Inert Gas): Utilizeaza gaze inerte, precum argonul, fiind ideal pentru sudarea materialelor neferoase, cum ar fi aluminiul.
-MAG (Metal Active Gas): Utilizeaza gaze active, precum dioxidul de carbon sau amestecuri de gaze, fiind potrivit pentru sudarea otelurilor si altor metale feroase.
-TIG (Tungsten Inert Gas) sau WIG (Wolfram Inert Gas) este un proces de sudare autogen, care foloseste un electrod neconsumabil cu rol de conductor al curentului electric si de activator al arcului electric.
-MMA (Manual Metal Arc) este un proces de sudura in care electrodul este plasat intr-un suport tip cleste de electrod care intra in contact cu locul care urmeaza sa fie sudat. Acesta este ridicat pentru a genera un scurtcircuit, formandu-se astfel un arc electric.
Nu, nu mă pricep la sudură. Dar știu că este un domeniu în care este periculos să lucrezi fără pregătire.
Tocmai din motivul ăsta nu se recomandă să sudezi fără calificări. Iar dacă ai avea calificări, atunci ai ști deja răspunsul la întrebările pe care le pui mai sus.
Citeste cate putin in fiecare zi si o sa-ti faci o idee cand o termini.
https://www.sfera.com.ro/......ionari.pdf