Nu am facut la scoala probleme de acest tip, decat cu + nu cu x (adica ori).
E un exercitiu de inmultire a tuturor numerelor naturale, impare, de la 1 la 99. Poti continua in forma : 1x3x5x7x9x11x13x15...x99. Apoi, daca se cere si calculul : 1x3=3x5=15x7= si tot asa, inmultesti fiecare rezultat cu urmatorul numar natural impar.
Da citesc, redusule.Regula asta am invatat-o intr-a 5-a... Poate ca tu nu ai inca 10-11 ani ca sa stii.Du-te si vorbeste cu copiii de gradinita, ca esti de nivelul lor...
Draga,cre` k ai lipsit ceva timp la scoala...In fine, prefer sa nu ma cert...
Draga,nu sti, nu comenta! Dupa cum am zis, regula asta am invatat-o intr-a cinea.Nu vreau sa ma cert, pentru ca nu vreau sa cobor la nivelul scamelor
Draga,cartea stie mai bine decat netu`!Probabil ca inca nu ai 10-11 ani ca sa stiiPs:uita-te in oglinda, apoi vorbeste...
Copil? Draga.am 15 ani.Este asemanatoare cu factorul comun, dar nu este aceiasi lectie.Am facut-o la,, Inmultinrea``...Ps:lasa orgoliul, ca e mai mare decat Terra...
De exemplu(ti-am zis ca am facut-o cand eram la inmultire )
1001x1002x1003x1004x1005...x2000=
2000x2001:2=2001000
Dar acum nu mai are rost sa ne certam, pentru ca fata a facut deja tema
Acum imi dau seama de greseala...formula se aplica la adunare. Oricum, fata a trecut deja peste acea tema.
Stiu...da problema este ca am invatat formula cu 4 ani in urma si am uitat cate ceva.