Întrebare recomandată | MicutzaaLis a întrebat:

Imi puteti de si mie niste meteode de invatare mai repede?

Răspuns Câştigător
| rodriguesro a răspuns:

Încearcă asta, poate te ajută
http://lecturi-audio.info/metode-de-studiu/

24 răspunsuri:
| FabianelSHAF a răspuns:

Nu prea se găsesc metode de invăţare rapide. Te sfătuiesc să inveţi cum ştii tu, că doar nu ai pus întrebarea asta doar ca să ieşi mai repede la joacă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cititul cu voce tare ajută foarte mult. Poți încearca și să memorezi numărul enunțurilor( și respectiv mărimea lor) de pe fiecare păgină ca să îți amintești și în ce ordine(zic să vizualizei imaginea fiecărei pagini la tine tine în gând).
Eu am zis cum învăț(sau mă rog cum învățam eu că acum nu prea mai învăț mult) dar poate tu ai o altă metodă de a învăța mai ușor, încearcă doar s-o găsești pe a ta.

| ViatacuLouie a răspuns:

Sa nu mai intri pe TPU laughing)

| anonim191 a răspuns:

Tinand cont de cum este formulata intrebarea nu ar mai trebui sa te grabesti cand vine vorba de invatat

| MaryaS17 a răspuns:

Scrie-ti lectia pe multe foi si invata dupa ele asa fac eu si retin cel mai repede

| Anooniiim a răspuns:

Buna, eu de ex. citeam de 2/3 ori dupa care faceam un rezumat din ceea ce eu intelegeam cu cuvintele mele si asa invatam mult mai repede, un profesor nu vrea sa invatati pe de rost ci sa intelegem acel text si spusa cu cuvintele noastre! incearca si tu! O zi frumoasa iti doresc

| BProHero a răspuns:

Citeste cu voce tare, sau plimbate prin camera cand citesti pe unii miscarea ii ajuta sa invete mai repede, ori incearca cu muzica dar nu foarte tare si ai grija ce muzica happy, acum depinde si ce stil de invatat ai.

| Qwzky a răspuns:

Depinde și de fiecare. Ca o regulă generală pe care toată lumea o știe dar o ignoră: concentrează-te la ce înveți, nu lua pauză așa repede și nu te lăsa distras de alte lucruri!

| AndyCola a răspuns:

Eu te sfatuiesc sa tii telvizorul inchis, sa nu ai casti cu muzica in urechi si sa te concentrezi foarte bine. Pe mine ma ajuta cand invat sa scriu lectia macar odata. Daca ai mult de invattat fa un rezumat cu lucrurile mai importante. Am auzit si ca daca tii pumnul strans in timp ce inveti vei intelege si memora mai repede lectia. Sper ca te ajuta

| GojneaVlad a răspuns:

Cred ca vroiai sa spui " metode de invatare mai rapida ".

| Gheorghe_Denisa_2000 a răspuns:

Iti faci un rezumat al lectiei, il scrii pe o ciorna si asa poti invata foarte rapid, crede-ma eu asa fac.

| Naikier a răspuns:

Incearca sa te gandesti doar la ceea ce citesti si nu lua pauza din 10 in 10 minute

| Stan_Constantin_Cristian_1989 a răspuns:

Memoplus

| cezaranika a răspuns:

Buna :) Nu cred ca exista chiar niste metode concrete pentru invatare rapida, dar iti voi scrie niste pasi care pe mine in special ma ajuta.
Am examene anul acesta si am foarte mult de invatat. Nu ma stresez, nu am de ce. Deci uite :
1) In primul rind cind inveti, vezi sa fie o atmosfera placuta in camera ta. Sa fie cit mai curat, totul aranjat. Crede-ma atmosfera tot joaca un rol bun in invatare.
2) Nu numai decit trebuie sa stai la masa si sa inveti. Acomodeaza-te in asa fel ca sa te simti bine.
3) Pune-ti muzica linistita, sa fie ca un fon muzical, linistit si placut.
ceva de genul https://www.youtube.com/watch?v=qycqF1CWcXg
4) Daca ai mult de invatat sau de povestit, fa un caietel aparte si scrie in el doar ceea ce e de baza, cu cuvintele tale. Poti sa scrii chiar numai cuvintele cheie.
5) Inca ceva ce ma ajuta bine. Cind am ceva sa povestesc incerc sa-mi imaginez tot ceea ce scrie in carte. Sa fie ca un film cu subtitrare.
Deci, cam asa arata pasii mei.
Sper sa te ajute
:)

| MidnightMemoriesMM a răspuns:

Incearca sa te concentrezi pe ceea ce faci si sa nu te gandesti la altceva. Pentru ca in felul asta nu o sa mai retii. Incearca sa stai intr-o atmosfera care iti place, care te face sa te relaxezi.Nu te gandi la chat-ul de pe Facebook sau la prietenii de afara.

| MicutzaaLis explică (pentru FabianelSHAF):

Mai bine nu raspundeai...

| MicutzaaLis explică (pentru anonim191):

Chestia e ca citesc de vreo 10 ori lectia, dar nu inteleg nimic si nici nu ma gandesc la altceva.

| MicutzaaLis explică (pentru GojneaVlad):

Mda, asa e...

| MicutzaaLis explică (pentru MidnightMemoriesMM):

Crede-ma, tocmai din aceasta cauza nu am facebook.

| Alexuta15 a răspuns:

Pentru a invata mai usor, noteza-ti lucrurile importante din acea lectie, lucrurile principale.

| KissDiia a răspuns (pentru ViatacuLouie):

Sa nu mai intri tu cu raspunsurile tale laughing

| TDavid12 a răspuns:

Loveste caietul de cap si poate pinzi ceva.winking

| FabianelSHAF a răspuns (pentru MicutzaaLis):

Cică îmi zici mie să nu răspund şi că vreau să am mai mult timp liber când tu întrebi cum să termini mai rapid.