| Sarraa97 a întrebat:

Imi spuneti va rog frumos criteriile de asemanare si criteriile de congruenta.Nu prea le mai stiu. FUNDAwinking

Răspuns Câştigător
| Rose123 a răspuns:

Criterii de congruență
Criteriul L.U.L. (latură-unghi-latură): Dacă două laturi și unghiul determinat de ele dintr-un triunghi sunt congruente cu elementele corespunzătoare din alt triunghi, atunci cele 2 triunghiuri sunt congruente.
Criteriul U.L.U. (unghi-latură-unghi): Dacă o latură și unghiurile alăturate ei dintr-un triunghi sunt congruente cu elementele corespunzătoare lor din alt triunghi, atunci cele două triunghiuri sunt congruente.
Criteriul L.L.L. (latură-latură-latură): Dacă cele trei laturi dintr-un triunghi sunt congruente cu laturile corespunzătoare lor din alt triunghi, atunci cele două triunghiuri sunt congruente.
[modificare]Congruența triunghiurilor dreptunghice
Cazul C.C. (catetă-catetă): două triunghiuri dreptunghice care au catetele congruente, sunt congruente.
Cazul C.U. (catetă-unghi): două triunghiuri dreptunghice care au câte o catetă și câte un unghi ascuțit congruent, sunt congruente.
Cazul I.U. (ipotenuză-unghi): două triunghiuri dreptunghice care au ipotenuzele congruente și o pereche de unghiuri ascuțite congruente, sunt congruente.
Cazul I.C. (ipotenuză-catetă): două triunghiuri dreptunghice care au ipotenuzele congruente și o pereche de catete congruente, sunt congruente.

Criterii de asemănare
Criteriul U.L.U. (unghi-latura-unghi): Două triunghiuri care au două perechi de unghiuri congruente, sunt asemenea.
Criteriul L.U.L. (latură-unghi-latura): Dacă două triunghiuri au două laturi proporționale si un unghi congruent, atunci triunghiurile sunt asemenea.
Criteriul L.L.L. (latură-latură-latură): Dacă două triunghiuri au laturile corespunzătoare proporționale, atunci cele două triunghiuri sunt asemenea.

Sursa : http://ro.wikipedia.org/wiki/Triunghi#Criterii_de_asem.C4.83nare

Sper ca te-am ajutat!

2 răspunsuri:
| Sarraa97 explică (pentru Rose123):

Daa,mersiiii

| Rose123 a răspuns (pentru Sarraa97):

Cu placere!