| Amely21 a întrebat:

Bună! Într-un eseu e greșit să folosesc numerotarea? De exemplu să enumăr câteva caracteristici, folosind numerele. Cred ca e la fel de greșit ca folosirea liniuțelor. Deci sunt greșite ambele, dacă sunt folosite într-un eseu?

5 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Nu e ok sa folosesti oricare din metodele mentionate. Poti folosi formule de tipul : intalnim urmatoarele caracteristici, prima fiind...; a doua caracteristica importanta de mentionat este; spre deosebire de x, caracteristica y vine in completarea primeia deoarece. etc plus cuvinte precum anterior/ precedent si altele care te ajuta mult, castigi astfel la numarul de cuvinte si eseul pare mai elevat, nu facut superficial in graba.

| sierra1 a răspuns:

De ce ar fi greșit, doar nu e un eseu in versuri. Tu fiind autorul, enumeri (lista componentelor) cum dorești

| Emirstaf a răspuns:

Într-un eseu redactat pentru un subiect la examenul de clasa a 8-a sau a 12-a, conform baremului de corectare ambele opțiuni sunt greșite. Se consideră că este schematizare, iar o enunerare corecta ar arâta astfel:

Câteva caracteristici ale genului liric sunt: verbele și pronumele la persoana 1, prezența eului poet, prezența figurilor de știl și a imaginilor artistice.

Iar apoi poți să le iei pe fiecare in parte și să detaliezi.


O enunerare greșită intr-un eseu se consideră aceea de felul:
-imagini artistice
-figuri de stil
Sau
1. imagini artistige
2. figuri de stil
Sau
• imagini artistice
• figuri de stil
Sau orice reprezintă devierea de la aspectul unui eseu

Răspuns utilizator avertizat
| Emirstaf a răspuns (pentru KronstadtRevival):

Nu știu, da' cred că se aplică regulile astea tâmpite se aplica numai la examene, pentru că acolo cică trebuie sa se rina cont de barem si altele; sau cel putin sper ca numai acolo se ține cont.