| DespescuDiana a întrebat:

Bună.
Intru în clasa a-9a,si am optat pe un profil de mate-info.
Îmi puteți spune câte ore se fac? ă
Și dacă as putea intra dupa terminarea acestui profil la Academia de politie?

6 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu are importanta profilul liceului absolvit, importanta este diploma de bacalaureat, indeplinirea conditiilor cerute si reusita la admitere.
Totusi un profil de filologie sau stiinte sociale te-ar ajuta putin la admitrea in Academia de Politie.

| Adry05 a răspuns:

De la mate info se poate intra oriunde dar pentru Academie ar fi fost mai bine sa mergi pe filologie, materiile de acolo se axeaza mai mult pe cele care-ti trebuie la admitere la academie (istorie si romana).

| ReZiSTorr a răspuns:

4 ore de info, 2 de tic 1 de sport 1/2 muzica desen, 4 de romana, 4 de mate 3 fizica, 2 biologie. cam atat imi aduc de aminte

| Sadop a răspuns:

Dacă e mate info simplu vei avea urmatoarele ore: 4 de matematica, 2 de biologie, 2 de chimie, 3 de fizica, 2 de TIC, 2 de limba straina 1, 2 de limba straina 2, 3 de romana, 2 de sport, 1 dirigintie, 1 religie, 1 istorie, 1 geografie, 1 logica, 1 informatica, desen/muzica și cam atat, cred.
Dacă ești la intensiv info vei avea 4 ore de info in loc de 1.
Daca ești la intensiv limba straina vei avea mai multe ore din acea limba.
TEZE: Romana, Matematică, Informatică și Fizică/Biologie/Chimie
BAC: Probe orale + Romana, Matematică M1, Fizică/Informatică/Chimie/Biologie.
Da, dacă iei Bacalaureatul te poți înscrie fără nicio problemă la Academia de Poliție sau la orice alta facultate/Academie.
Pentru Academia de Poliție ai de trecut urmatoarele probe:
Vizită medicală cam riguroasă. Nu trebuie să ai probleme cu ochii, dantura, nu trebuie sa fii bolnavă, nu trebuie să ai semne/tatuaje în locuri neacoperite de uniformă.
Probă pshilogică.
Probă sportivă. Rezistență, viteză, aruncarea mingii medicinale.
Probă scrisă: Gramatică, Limbă străină, Istoria Românilor.
Din pricina probelor scrise cei de mai jos ziceau că ar fi mai potrivit un profil uman, deoarece istoria pe care o dai la admitere o înveți și pentru BAC, așa de la mate-info vei avea o materie în plus la care să înveți în clasa a 12-a.
Însă nu e nimic de speriat, în 4 ani te poți răzgândi, iar acest profil te poate ajuta la orice facultate.
Baftă!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Specializarea de "Matematică-Informatică" este cea mai GREA : se face Mate M1 ( cea mai grea matematică ) şi multă Informatică ( mai ales dacă-i "intensiv informatica" ) + dai Atestatul la Info, la sfârşitul clasei a 12-a!

Vezi materiile & nr de ore la linkul :
http://www.tvrcs.ro/trunchi_comun.php

Vezi materiile la care dai teze la linkul :
http://isj.gj.edu.ro/wp-content/uploads/2015/10/teze_2015-2016.pdf

Vezi materiile la care se dă ( acum ) BAC-ul în Anexa 1 de la linkul :
subiecte2011.edu.ro/bacalaureat/Legislatie/Ordin_4800-31-08-2010.zip

Vezi detalii despre BAC-ul după legea nouă în răspunsul pe care l-am dat la linkul :
http://www.tpu.ro/......iam-ca-se/

Toate cele bune!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns (pentru bursuc001):

Poţi să te înscrii la ORICE facultate doreşti!
NU contează ce liceu/profil/specializare ai absolvit happy