Eu stiam ca modulul pedagigic se face in timpul sau dupa facultate. Iar la facultate nu poti sa intri fara diploma de bac.
Zic asta, pentru ca l-am urmat.
Oarecum... nu as zice chiar cuvantul asta, in comparatie cu altii, care chiar sunt , doar ca deocamdata imi vad de job. Ma mai gandesc daca ma bag mai serios pe partea asta.
Modulul se face in cadrul facultatii si e optiona. Daca nu esti la facultate nu cred ca il poti face ada, eventual ceva curs sau pregatire. Si pe langa el este nevoie de studii in domeniul in care vrei sa predai. Noi l-am avut in orar sub forma de optional si ni s-a zis ca daca nu il facem si vrem sa intram in invatamant, putem face master dupa si nu e nicio problema.
"Noi l-am avut in orar sub forma de optional si ni s-a zis ca daca nu il facem si vrem sa intram in invatamant, putem face master dupa si nu e nicio problema. "
De aici reiese ca, daca vrei sa intri in invatamant, nu iti trebuie numaidecat un modul pedagogic, ci iti trebuie o diploma de master, asa e?
Asadar, sa inteleg ca iti trebuie, pentru a preda in invatamentul liceal, ori masterul ori modulul pedagogic, nu?
Nu te supara ca te intreb, tu ce facultate ai absolvit?
Cum se numeste specializarea, pe care ai absolvit-o tu?
Spre exemplu : " Teologie, Romana, Fizica, Matematica, Geografie, Istorie, Filosofie, Informatica, Limbi Straine "?
Da, insa unii spun ca poti preda doar cu modulul la liceu, altii spun ca modulul merge pana la generala si la liceu mai trebuie si master (sau nu faci modulul deloc si faci direct masterul dupa si poti preda la liceu), asa ca nu iti pot da un raspuns concret. Cel mai probabil depinde si de scoala.
Nu ma supar, insa ai sa vezi cand ajungi la facultate, ca o sa stii foarte bine ce inseamna specializare o data ce ai inceput-o si o sa deosebesti usor dupa ureche facultatile de specializari nu am terminat inca, dar studiez la farmacie.
"Nu ma supar, insa ai sa vezi cand ajungi la facultate, ca o sa stii foarte bine ce inseamna specializare o data ce ai inceput-o si o sa deosebesti usor dupa ureche facultatile de specializari" - Tu vrei sa spui ca o sa ai atat de mult de studiat / de invatat, incat o sa ajungi sa ajungi sa iti dai seamam foarte usor cine e de la economie, cine e de la informatica, cine e de la matematica, cine e de la istori etc?
Nu, insa atunci cand vrei sa dai admiterea o sa te interesezi si de domenii cu care nu ai nicio legatura, plus ca pe parcurs o sa intalnesti tot felul de oameni cu specializari de care nu ai auzit si o sa cauti detalii cand vorbesti cu ei ca sa nu fi in urma si si cursurile iti largesc intelegerea, e adevarat. Daca specializarea imbina mai multe domenii, pentru diferite proiecte sau pentru cunostintele tale generale o sa cauti detalii despre multe dintre ele. In clasa a 12-a vin multi sa prezinte diferite universitati si impart pliante cu facultatile si specializarile pe care le au. E un mod foarte bun in care iti poti da seama de ele si daca le vezi de cateva ori iti faci o idee generala.
Da, eu, din pacate, mi-a gresit profilul de liceu.
Am luat o nota mica la evaluarea nationala, evaluare care se sustine in clasa a 8-a. Cand m-am inscris la liceu, am bifat 4 optiunii : filologie, stiinte sociale, stiinte ale naturii si matematica - informatica.
Din pacate, am "picat la matematica-informatica ".
A fost cea mai mare greseala a vietii mele.
Acum, nu stiu la ce facultate sa ma inscriu.
Am la dispozitie un an, timp in care sa ma gandesc foarte bine si sa ma pregatesc pentru facultatea la care vreau sa ma inscriu.
Nu e neaparat o greseala, sau cel putin nu una care se poate corecta. Parerea mea e ca mate-info e cel mai bun profil pe care-l poti urma daca nu esti hotarat ce sa faci mai departe (asta m-a si facut sa-l aleg). Faci romana aproape cat la uman, iar toate celelate materii reale iti dezvolta mult gandirea logica. Nu mai zic ca facultatile din domeniul uman de obicei nu cer examen de admitere, asa ca se intra usor. Greu e la cele cu examen, dar aici te ajuta profilul, pentru ca faci mate si biologie (de obicei multi merg pe info sau medicina si dau admitere din materiile astea). Important e sa faci o facultate care sa-ti asigure un loc de munca, nu sa depui dosarul in mai multe parti si intri unde nimeri si apoi lucrezi la Kaufland.
Lol, aproape toata cercetarea medicala se bazeaza pe statistica.
Dar in facultate nu se face cercetare medicala ca materie de baza. Am avut 2 ani o colega de camera de la medicina, am invatat impreuna, i-am rasfoit atlasele si cursurile, mi-a povestit despre profesori si ore. Nu aveau treaba cu matematica nici macar cat aveau cu chimia.
DeliNes întreabă: