'Discere' este forma de infinitiv. Am consultat atat dictionarul online, cat si cel fizic. Iar 'discite' este la modul imperativ plural.
In alta ordin de idei:
Ce este "graduare"?
Ca nu-i cuvant in limba romana, dar nici in engleza!
In limba romana exista: "absolvire", iar in engleza este: "graduation".
Incearca sa vorbesti macar intr-o limba corect, daca nu stii engleza, in felul asta nu risti sa te faci de rusine.
Cred ca a vrut sa scrie spinach la nume. Dar i-a iesit altceva.
Dupa cum spuneam, nici romana nu stie, dar nici engleza.
Acu' se chinuie cu latina, ca romana si engleza le-a epuizat
Asa as putea sa fac si eu o lista de N cuvinte adaptate din limba engelza pe care sigur si TU le folosesti. Daca nu ai nimic bun de spus, mai bine nu spui nimic. Am cerut o aprobare, nu sa fiu luata la raspundere pentru NIMIC. De parca am facut nu stiu ce greseala. dar asa sunt unii. Si sa ma ierti daca te-am suparat. Toate cele bune
Alo, perfecțiunea întruchipată! Se folosește cuvântul "graduare". Poate nu prea ai ieșit tu din casă și n-ai auzit. Dar lasă, folosește tu "absolvire" și stai în banca ta! Și referitor la ce ai zis mai sus (încearcă să vorbești măcar o limbă corectă), vezi-ți bârna din ochiul tău, că ai scris "În altă ordin de idei". Și dacă ar fi să ne legăm de vorbirea corectă a limbii române, acolo intră și DIACRITICILE. Care, de altfel, în mesajul tău nu există. Așa că data viitoare când nu ai ceva constructiv de spus, abține-te mai bine. Sau probabil asta e mentalitatea proastă a unora...să intervină prost acolo unde nu e nevoie.
Crezi prost. Nu a vrut, stai tu liniștit. Poți să-ți scrii tu "spanac" la nume corect. S-au trezit deștepții. Ți-a făcut ceva de te iei de un nume de utilizator? Nu aveai de ce să te iei și tu, nu? Așa-s musculițele. Se mai întâmplă.
Faptul ca-l folosesc copilasii, ramane tot eronat, ca "graduation" nu exista nici in Dictionarul limbii romane, nici in cel englezesc.
Mai uită-te odată în dicționarul englezesc înainte să vorbești aiurea, copilaș! Și nu te mai băga în seamă când nu trebuie! Întrebarea fetei a fost daca e corect sau nu "veni, vidi, didici". Răspunzi cu "da" sau "nu" sau te abții. Sau îi spui frumos ce ai de spus, nu faci mișto!
anonim_4396 întreabă:
Curiosul999 întreabă: