Nu știu ce să-ți zic decât că în tradiția lor copiii se căsătoresc la 13 sau 14 ani și am impresia că te încadrezi pe acolo ca vârstă
Nu zic că să-ți explorezi rădăcinile e ceva greșit, dar în fiecare tradiție sunt și obiceiuri din astea mai "reduse" să le spun așa. Poți să te documentezi despre tradiția, istoria și limba etniei, asta-i foarte bine. Dar nu văd cum ți-ai aranja stilul de viață ca să poți să respecți tradiția la modul serios: asta ar însemna să o iei de la port, meserie, până la cele mai amănunțite obiceiuri.
Traditiile alea sunt retardate rau. Debaraseaza-te de ele.
Depinde. gen eu vreau doar o parte. ca de exemplu romanii au si ei traditiile lor ciudate si respecta o parte. unii. turcii la fel. tot unii.
Nu chiar. nu mai stiu exact cine avea traditia aia de cantat pe gat? cauta throat singing pe yt. sincer si aia i o traditie retardata din punctu meu de vedere. inf. sincer nu mi se par toate retardate. eu deocamdata vr sa invat limba
Pai daca tatal tau nu le respecta pe tine ce te-a apucat? Daca tatal tau nu vorbeste tiganeste... daca da..ai profesorul in casa, cum ti-e asa?
Nu stiu cum poti compara o traditie nobila si inofensiva precum cantatul din gat (inscris in patrimoniul international UNESCO) cu ruperea de civilizatie si lipsa de cultura ale tiganilor.
Cantatul ala din gat e specific din Mongolia. E chiar adus la standarde moderne si incorporat in rock. https://www.youtube.com/watch?v=v4xZUr0BEfE
Mi e rusine pur si simplu. si vreau sa l surprind. tata respecta anumite traditii. vorbeste tiganeste. doar ca mi e rusine sa l intreb pur si simplu si cum am zis vreau sa l si surprind
Sincer mie mi se pare la fel de retardat. aia care le canta zici ca s gorile smr de te mint? dar da. fiecare cu traditiile lui