| Denisamaria78 a întrebat:

Buna seara. As avea nevoie de niște sfaturi, sunt in primul an la mate info si mi e foarte greu sa învăț datorita lipsei de timp. Nu știu cum sa mi gestionez timpul și deja ma simt in urma rău. Am ajuns sa iau note micuțe( 5-7) datorita faptului ca nu reușesc sa învăț cum trebuie. Mulțumesc anticipat.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Ai acelasi timp ca si colegii tai de facultate.
Trebuie sa inveti, in primul rand, sa-ti gestionezi /programezi timpul tau!

| Violleta2022 a răspuns:

Solutia este simpla: renunta la site-urile de socializarea si statul pe telefon inutil si vei avea timp suficient sa inveti, chiar sa iei note foarte mari.
Acum cand postezi aceasta intrebare este miezul noptii si tu esti online, pierzand timpul nu pentru invatat, ci pe prostii care sunt total inutile in viata ta. De ce?
Decizia iti apartine doar tie, daca vrei sa pui mana serios sa inveti si sa termini o facultate sau renunta acum, macar nu pierzi timp inutil cu ceva ce oricum nu ai chef sa profesezi.

| 09Simona09 a răspuns:

2 h/ pe zi, dacă înveți e tot bine

| MountainRiver a răspuns:

Și de aceea propun eu să se facă lecții de gestionare a timpului printre cele de igienă și anti bullying în programul săptămâna Școala altfel. happy

Eu una aș propune să-ți faci o listă cu priorități. Adică să vezi, în primul rând, care sunt activitățile pe care le faci într-o zi. Apoi să stabilești ce vrei să păstrezi, de ce crezi că ai nevoie și pe alea să le păstrezi. Vezi ce nevoi sunt importante pentru tine și doar pe alea păstrează-le. Iar de aici afli și dacă totuși pentru tine e important să studiezi mai mult sau poate nevoia ta mai mare e cea de a te relaxa și a face cu totul altceva și atunci oricât ai dori tu să studiezi mai mult, nu o vei face deoarece nu e asta important pentru tine. În orice caz e important să afli și de ce simți nevoia să vrei mai mult la această materie. Adică ce doresc să spun că e că poate acum abia afli că ție nu-ți place de fapt mate deși da, ai spus că ești la un profil cu această materie, însă acum afli multe, deci important e să asculți de tine și de ceea ce afli. Dacă afli însă că de fapt ai ales din alte motive decât plăcerea acel profil și acea materie, poate e timpul să-ți reevaluezi complet sistemul de nevoi și să faci ceea ce -ți place în final, chiar cu riscul de a rămâme un elev mediocru la acea materie.
Ce vreau să subliniez e că nu ar trebui să înveți sau să te forțezi să înveți la o materie la care nu ai pasiune și pe care știi că oricun după finalizarea studiilor obligatorii nu o vei mai băga în seamă.