| Ioana65755 a întrebat:

Sunt clasa a 8-a. Nu mai suport presiunea pe care o pun toti profesorii pe noi. Si nici nu stiu cum sa-mi impart timpul. Eu am ore de dupa-amiaza, doua zile pe saptamana incep la 12 si scap la 6 si 3 zile pe saptamana incep la 12 si scap la 7. La toate materiile avem foarte mult de invatat, la fiecare materie avem minim 3-4 pagini, chiar mai mult. Plus ca am teme si pentru meditatii ( si imi da foarte mult si acolo) si la scoala ne dau foarte multe teme pentru ca suntem clasa a 8-a. Pana acum am incercat sa invat la tot, dar pur si simplu nu mai pot. Cand vin de la scoala stau vreo jumatate de ora sau o ora si ma apuc de teme, termin pe la 12 si ma pun direct sa dorm. La 7:30 sau 8 dimineata sunt in picioare, deja invatand. In ultimul timp nu ma mai pot concentra asa de tare pentru ca sunt foarte obosita dupa ce vin de la scoala. De cand a inceput scoala nu am timp de nimic, nici macar in weekend ( pentru ca profesorii zic ca e weekend si ne dau teme la greu, la fel ca in timpul saptamanii). Stiu ca o sa ziceti,, daca in a 8-a ti se pare asa de greu, la liceu sau la facultate cum o sa ti se para", stiu ca in perioada aceea o sa fie si mai greu, dar momentan inca nu am ajuns acolo, asa ca imi fac griji pentru prezent. Si luni, cand ajungem la scoala toti profesorii ne intreaba de ce nu putem sa ne concentram si de ce nu suntem atenti, cu toate ca ei ne dau mai mult sambata si duminica de invatat si de scris decat in timpul saptamanii. In plus, in ultimele 4-5 saptamani am avut cate 3-4 teste pe saptamana la diferite materii. Azi, cand am venit de la scoala m-am apucat de tema la mate, am reusit sa fac cateva exercitii, dar dupa m-am pierdut complet, nu ma mai puteam concentra deloc. Stiu ca nu sunt prima si nici ultima care e sau o sa fie in clasa a 8-a, dar pentru mine e prea mult si nu stiu ce sa fac. Vreau si eu cateva sfaturi, nu mai suport, daca asa o sa o tin pana se termina clasa a 8-a, cred ca o sa innebunesc. ( bine aici am cam exagerat putin).

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"3-4 teste pe saptamana"Imi amint
esc ca printr-a 7-a/a8-a aveam zile cu cate 3 teste.Si nimeni nu se plangea))Problema e la tine, nu la profesori.Nu stii sa-ti gestionezi timpul. Temele nu ar trebui sa-ti ia atat de mult.Si 3,4 pag la o materie pe zi nu sunt asa de mult.Incearca sa te incadrezi in maxim 2 ore cu temele, hai 3 cu tot cu invatatul.Fie pierzi timpul si esti distrata, fie nu stii materia si de aia ti-e greu sa rezolvi exercitiile intr-un timp util.

| liliana77any a răspuns:

Incearca sa te relaxezi, totul va fi bine. Asa sunt profesorii, n-ai ce sa le faci.

| Ana9339 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu merge sa-ti raspund de pe contul meu, asa ca iti raspund de pe contul unei prietene. Ai inteles gresit, nu am 3-4 pagini la o singura materie pe zi, am 3-4 pagini ( de caiet studentesc) la vreo 5-6 materii pe zi ( de fapt 7, dar hai sa zicem ca la o materie nu am de invatat asa mult) si se strang intre 15 si 24 de pagini pe zi...( sau poate am inteles eu gresit raspunsul tau, imi cer scuze daca e asa). Deci in total se aduna destule pagini zic eu, plus ca eu scriu si inghesuit uneori, cat despre teme,, nu ar trebui sa imi ia asa mult", dupa cum am mai zis, ne dau foarte multe si dupa scoala sunt foarte obosita si nu ma pot concentra foarte bine, mai ales ca ma trezesc de dimineata, iar de cand ma trezesc, adica de la 8 pana la 7 seara, cand termin scoala, invat si scriu, de asta imi ia asa mult, nu din cauza ca nu stiu materia, pentru ca la scoala sunt buna, inteleg lectiile si le stiu, dar a inceput sa-mi fie mai greu in ultimul timp. Imi pare rau daca m-am exprimat gresit sau daca am scris ceva gresit, dar m-am grabit in timp ce scriam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ana9339):

Si eu ma trezeam la 7.Si eu aveam meditatii in fiecare zi, cand eram de varsta ta.Materia de clasa e atat de simpla.....in fine poate ca sunt putin subiectiva.Nu stiu de ce tie ti se pare atat de greu.Cat despre invatatul atator pagini, iar nu inteleg de unde le scoti.Adica sunt materii la care nici sa vrei si n-ai ce invata in 4 pagini la o singura lectie...dar mna o fi cum zici tu. Poate ca nu e punctul tau forte teoria.Ar trebui totusi sa incerci sa iti faci un program, altfel n-ai sa poti sa reusesti sa te mentii la acelasi nivel.

Multumesc foarte mult ca ai raspuns, o sa incerc sa-mi fac un program.

Apropo, nu mi se pare grea materia, mi separe chiar destul de usoara, dar mi se pare foarte multa. In fine, cum ai zis tu, trebuie sa gasesc o cale pentru a-mi gestiona timpul mai bine. Multumesc inca o data de raspuns happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Ana9339):

N-ai pentru ce.