| AIRAMAERDNAAAAAAAA4 a întrebat:

Sunt clasa a 8 a si as vrea sa ma inscriu la liceul militar. Imi puteti spune mai multe informatii despre acest liceu, as vrea si pareri.

Răspuns Câştigător
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

In primul rand sunt colegii militare, nu licee! Apoi, dupa parerea mea de fost militar, nu te ajuta prea mult. Fa-ti liceul civil si, daca mai doresti, dai la Academia Militara dupa liceu. Nu-ti pierde tineretea pe acolo. Si eu m-am dus din liceu civil si n-am regretaty. Mi-a fost mai greu la inceput pentru ca cei din colegii aveau deja pregatire militara. M-am obisnuit si acum, iacata-ma, sunt la pensie.
Daca vrei sa mergi, totusi, mergi la CMJ (Centrul MIlitar Judetean) de care apartii: http://bit.ly/2zAX5GB
Mergi pana in 29 Ianuarie. si te vor lamuri.
Despre examene, citeste pe aici: http://bit.ly/2ElO4oP
Cat despre viata de acolo, nu pot sa-ti spun decat generalitati. Ea se aseamana cu cea din universitatile militare, atata doar ca gradele acolo sunt onorofice. Asa ca trebuie sa saluti orice militar, tu fiind doar elev. Exemplu. Chiar daca tu esti elev-caporal va trebui sa saluti un soldat, fruntas sau caporal activ. Daca mai ai intrebari iti pot raspunde mai mult.
Mai citeste si niste pareri de pe net si un articol oficial: http://bit.ly/2ElL4sD

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Care liceu, că sunt vreo trei

| denisTiky a răspuns:

Pai... nu sunt nici eu tare documentat, insa stiu multe pareri bune si multe pareri rele. Acuma, problema e ca parerile bune le-am auzit doar pe internet iar cele rele mi le-au spus diferite persoane care au mers acolo si nu au mai rezistat si au venit inapoi acasa.

Mai stiu niste informatii de la niste domni care au venit la noi la scoala de la ceva liceu militar si ne-au povestit cum sta treaba, nu prea am fost atent ca nu ma nici interesat insa din ce am mai auzit asa de la ei cica poti ajunge in functii importante si ca poti primi salarii mari, poti primi diferite sume de bani daca nu locuiesti in orasul de unde este liceul si ai nevoie de chirie(Adica ei te ajuta lunar sa iti platesti chiria, si in functie de grad poti primi pana la 900 de lei), ajungi sa mergi in diferite misiuni si aplicatii prin tari din astea de razboi (avganistan, irak, iran, etc), si nu ineaparat sa lupti pe bune ci doar la antrenamente si chestii de genul. Cert e ca poti merge cu familia si ca esti platit si totul este gratis cat timp esti acolo.

Totusi, daca vrei sa mergi la liceu militar trebuie sa fi in primul si in primul rand foarte sanatos, sa nu ai probleme cu inima, plamani, ochi, etc. Dupa aia trebuie sa fi in forma si sa nu fi gras sau obez ca nu treci de proba sportiva care aia e foarte grea. Tine cont ca trebuie sa alergi 2km in 5 minute sau ceva de genul(intre 2-5 minute imi aduc eu aminte, acu nu mai stiu exact) si asta inseamna mult, adica trebuie sa fi rezistent ca sa parcurgi toata proba asta. Dupa toate astea trebuie sa fi un elev de cam nota 7-8(cel putin) ca sa ai sanse sa intrii, altfel se poate sa pici porba scrisa si sa faci toate eforturile acestea pe degeaba. Si mai apoi trebuie sa ai grija la ce liceu mergi, pentru ca, conditiile de viata sunt importante, adica nu ai voie sa iesi din incinta liceului daca nu esti invoit. Si avand in vedere ca o sa iti petreci majoritatea timpului acolo invatand si antrenandu-te o sa fie neplacut mai ales daca conditiile sunt naspa. Deci fi atent unde mergi.

Inca un aspect important: dupa terminarea liceului esti OBLIGAT sa mergi la o academie de politie, si aici iti alegi tu unde(forte navale, aeriene, etc) si cand zic obligat, vorbesc foarte serios. Primesti un act pe care trebuie sa il semnezi, iar acel act consta in faptul ca tu vrei sa mergi la aceste academii. Deci daca vrei sa faci doar liceu militar si dupa facultate de drept de exemplu, sa stii ca nu poti.

Mai sunt multe chestii oricum pe care nu le stiu eu. Am auzit fel si fel de pareri nasoale, si fel si fel de pareri foarte bune care lauda liceele militare.

Licee militare gasesti la Alba-Iulia, Campulung Moldovenesc si in Breaza. Bafta si ai grija ca daca te-ai bagat in **** nu mai poti iesi.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru denisTiky):

Din colegiile militare nu se merge la Academia de Politie decat cu dispensa de la minister. Din colegiu se merge la facultatile militare care n-au legatura cu politia obinuita ci doar, eventual, cu politia militara.

| AIRAMAERDNAAAAAAAA4 explică (pentru sierra1):

Liceul Militar Dimitrie Cantemir

| sierra1 a răspuns:

Du-te, dacă reușești e o mândrie și pentru tine și pentru ai tăi. Ai viitorul asigurat. Nu înțeleg de ce te sperie ceilalți. e de BINE!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Alea-s cele mai nasoale licee. Pe bune. Daca nu esti vreun sarac vai si amar de capu' lui ti-as recomanda sa dai la un liceu teoretic normal, oricat de patriotic ai fi.
Majoritatea celor de la academia militara nu vin de la licee militare, ci de la licee teoretice.
Mai ales ca acolo nu ai voie sa pleci acas decat in vacante. Nici macar in weekend nu ai voie sa te duci la parintii tai. Acolo primesti mancare pe gratis, cazare si sunt numai dusuri la comun. Pe scurt, foarte rau.