Trebuie sa fii prezent la cursuri si sa faci alte activitati, ce dispune conducerea liceului.
Conform ROFUIP, citez:
"ART. 196.(1) Elevii pot să nu frecventeze orele de religie. Situaţia şcolară anuală se încheie fără disciplina religie.
(2) În mod similar se procedează şi pentru elevul căruia, din motive obiective, nu i s-au asigurat condiţiile necesare pentru frecventarea orelor la această disciplină.
(3) Elevilor aflaţi în situaţiile prevăzute la alin. (1) şi (2) li se vor asigura activităţi educaţionale alternative în cadrul unităţii de învăţământ, stabilite prin hotărârea Consiliului de administraţie."
Http://www.crestinism-ortodox.ro/TEXTE/LegeaCultelor-Nr489-2006.pdf
Poftim legea cultelor, o sa iti spun niste chestii de baza din ea ca sa stii cand se face abuz si cand nu. Este interzis de cadrele didactice sa te intrebe de ce nu vrei sa faci religie si sa te intrebe de religia ta. Acum sa iti raspund la intrebare, din cate stiu eu scoala este obligata sa asigure supravegherea deci daca nu te vei duce la religie cel mai probabil o sa stai cu un profesor de servici pe scoala sau o sa stai in biblioteca scolii. Daca refuzi sa te prezinti la orele de religie din motivele tale nu o sa primesti nici o absenta insa nu o sa primesti nici note.
La scoala mi s-a spus ca trebuie sa stau in sala de clasa, unde se tine ora de religie.
Atunci stai in clasa si te pregatesti pentru alta materie, iti faci o tema sau citesti ceva. Bineinteles nu trebuie sa deranjezi ora.