| AndraConstantin a întrebat:

Sunt clasa a8a și vreau să dau la filologie. Eu nu știu franceză absolut deloc, adică nu știu să leg două cuvinte bine. În vacanța de vară vreau să mă pun pe învățat. Ce noțiuni îmi trebuie? Măcar niște chestii generale în limba franceză. Mulțumesc mult!

Răspuns Câştigător
| Awwwww a răspuns:

In clasa a 9a te ia de la zero pentru ca multi poate nu au avut un profesor bun in gimnaziu si nu au invatat nimic( asa o fost la mine).
Incearca sa te axezi pe verbe, pe timpurile verbale( prezent, imperefect, perfect compus, viitor), sa stii terminatiile si sa stii ce inseamna verbul respectiv, sa incepi cu cele de baza ex: a avea, a fi, a merge, a vrea, etc.
E bine sa mai stii numerele, culorile, zilele saptamanii, cateva animale, obiecte din clasa sau casa. Poti sa le scrii pe cele mai importante pe o foaie cu traducerea lor si sa le citesti de mai multe ori ca pana la urma o sa le retii.
Sau sa citesti texte, mai ales articole in franceza, de pe net, si atunci cand gasesti un cuvant necunoscut sa-i cauti traducerea, asa o sa inveti.
Nu iti face probleme, ca o sa inveti toate astea la scoala; si eu credeam ca daca voi da la franceza, ar fi trebuit sa stiu franceza multa sau de un alt nivel, dar e nu e mare lucru, doar ca faci mai multe ore pe saptamana.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag! :*

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Awwwww):

Ba nu te ia de la 0.

| AndraConstantin explică (pentru Awwwww):

Mulțumesc mult de tot! Voiam să te întreb în legătură cu latina, am aflat că dau teză la latină. Ce trebuie să știu? Chiar dacă o iau de la 0, vreau să învăț câte ceva în vacanță.

| Awwwww a răspuns (pentru AndraConstantin):

Invata declinarile substantivelor( cu terminatiile lor), pronumele, verbele. Nu-mi place latina si o consider inutila pentru ca e o limba moarta si nu o mai foloseste nimeni. Mai bine sa te axezi pe franceza decat pe latina. O sa ai timp tu sa inveti in timpul scolii (o sa aveti o ora pe saptamana). Avand in vedere ca multi nu fac latina in clasa a 8a, pentru ca unii fac romana in loc de asta, profesoara va fi indulgenta.