| bpie a întrebat:

Buna! Sunt in clasa a 8 a si anul asta dau capacitatea si trebuie sa imi aleg un liceu(in Iasi). As vrea sa merg la unul pedagogic si acum cateva zile am citit un "articol" pe internet care spune ca sunt 100 de licee cu baza de practica pedagogica in Romania, printre care sunt Negruzzi si National. Am intrebat cativa copii de acolo daca au auzit ceva despre asta, daca s-a integrat vreun program special cu ore de practica la o clasa anume, dar ei nu stiau nimic. Ce inseamna baza de practica pedagogica si e adevarat ceea ce scria in articol? Adica daca eu intru la o clasa anume la Negruzzi anul viitor voi avea ore de practica?

Articolul despre care vorbesc:
https://www.edupedu.ro/......natori/​

Răspuns Câştigător
| rosessunflowersandlillies a răspuns:

Salut. Baza de practica pedagogica nu se refera asta, presupun. Intra pe admitereliceu.ro si selecteaza pedagogic cand cauti la licee. Si eu sunt a 8a, insa te asigur ca la National cel putin nu au existat clase cu profil pedagogic. (cunosc persoane ce sunt in clasele 9-12 la acest liceu + ce au spus profesorii) Asteapta brosura oficiala. Din cate stiu, baza de practica pedagogica se refera la faptul ca pot veni in anumite ore si studenti de la o facultate sa predea. Daca vrei sa mergi pe profil pedagogic trebuie sa dai niste probe eliminatorii si sa le treci pe toate. (si sa ai o medie bunicica de admitere) Din nou, la Negruzzi si National sigur nu exista clase cu profil pedagogic (liceele nu sunt pedagogice) si slabe sanse sa fie o clasa de acest fel in anul nou. Mult succes la EN!

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Da, o să faci la un moment dat. E vreo problemă in asta?

| Lukasssz a răspuns:

Da,bafta

| bpie explică (pentru rosessunflowersandlillies):

Multumesc mult de tot! Succes si tie!

| nuivoiesăspun a răspuns:

Bună! Articolul nu are legătură cu pedagogia în sine. Singurul liceu din Iași care are profil pedagogic este Colegiul Pedagogic Vasile Lupu. La finalul liceului. Baza de practică pedagocică înseamna că oferă posibilitatea celor de la liceul pedagogic sau de la facultate (care urmează o facultate de pedagogie sau un modul psihopedagogic) să-și desfășoare practica pedagocică acolo (adica să vina să tina lecții la o clasă acolo). Dacă vrei să ajungi educatoare sau învățătoare trebuie să urmezi liceul pedagogic (nu ajungi învățătoare de la Negruzzi, Național sau altele). Dacă nu vrei să urmezi un liceu cu acest profil, atunci poți merge unde vrei tu și când intri la facultate poți urma modulul psihopedagogic și la finalul facultății vei putea preda la gimnaziu (pentru liceu ai nevoie de master) sau poți urma facultatea de pedagogie. Liceul pedagogic îți oferă avantajul de a putea profesa ca educatoare sau învățătoare imedia dupa ce termini liceul și îți dai examenul de titularizare