| andreeamaria617 a întrebat:

Bună,sunt in clasa VIII-A, mai am foarte puțin și dau evaluarea, m-am decis pe ce profil vreau sa merg, pe uman(științe sociale). Vreau sa știu cam ce ore s-ar face la științe sociale și dacă se face franceza sau germana asa cum am auzit la alții(tot pe TPU).Și dacă aleg germana, trebuie neapărat sa știu putina germana? Cum se procedează? Ce părere aveți despre acest profil? Iar despre liceul Constantin Brâncoveanu din București ce părere aveți?

3 răspunsuri:
| isemilia a răspuns:

Se fac aceleasi ore ca la orice alta specializare din cadrul filierei teoretice. (exceptand mate-info, acolo unde se face si informatica)
Da, se face franceza / germana. In principiu se continua cu limba facuta in gimnaziu si se continua de la acel nivel (aproximat ca fiind A2). Daca vrei sa mergi la stiinte sociale bilingv, ai nevoie si de cererea de echivalare a mediilor / certificatul de limba, din moment ce nu se mai da proba in acest an, din cauza contextului pandemic.
Specializarea stiinte sociale din cadrul profilului uman mi se pare interesanta si te ajuta daca vrei sa continui pe acest drum. (se pune accent pe geografie, istorie, psihologie, logica, economie etc - materiile facute timp de un an, in liceu, in locul a ceea ce, in gimnaziu, se numea Educatie Sociala / Educatie Civica)
Nu sunt din Bucuresti, asadar nu pot spune nimic despre acest liceu. Insa daca iti place ar trebui sa mergi.
Succes!

| andreeamaria617 explică (pentru isemilia):

Mulțumesc,eu in generala am făcut doar franceza, daca la liceul acesta se face germana as vrea sa merg pe asta, adică am auzit ca la un liceu se face si asta e opțional tu alegi..nu știu nimic în germana

| isemilia a răspuns (pentru andreeamaria617):

Nu sunt sigura ca se poate... Suna la secretariatul scolii sa intrebi. Pe bilingv stiu sigur ca e imposibil, insa pe intensiv / normal nu am idee, insa presupun ca nu. Va trebui sa inveti materia 5-8 pana in toamna daca e posibil, iar daca nu va trebui sa studiezi pe cont propriu / cu un profesor, in particular.