Pai si eu am intrebat-o si a zis ca e predicativa... In fine, e ciudat oricum
Daca citesti propozitia invers: dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza. Dupa ce faci impartirea vei vedea ca subordonata este predicativa asa-i corect nu ca,, dificultatea ma jeneaza''.Asa a spus profesoara noastra de limba romana.
Sunt de acord cu tine ca si eu tot predicativa am luat. Dar am inteles ca unii profesori zic ca e subiectiva pentru ca atunci cand o contragi " ceea ce ma jeneaza" se transforma in "jena" care e subiect si dificultatea rostirii este nume predicativ pentru ca arata insusirea subiectului, adica a jenei. Eeee... acum depinde cum au considerat cei care au facut subiectele, ca ambele variante par corecte...
Verbul a fi din ''este dificultatea'' nu este la un mod impersonal ca de exemplu
era sa cazi din pom sau vreo expresie impersonala
Eu am optat pentru B.predicativa. Avand in vedere ca parerile sunt impartite si in randul profesorilor, consider ca exercitiul este nepotrivit pentru aceasta testare. Prin urmare:
http://www.petitieonline.com/......iunie_2012
Petitia incearca sa obtina punctarea ambelor variante (si predicativa si subiectiva) ca fiind corecte.