Salut! Da cat de cat se merita, dar daca doresti sa mergi pe alt profil incearca Facultatea de litere.Bafta,funda?
Daca iti place si crezi ca te poti descurca, de ce nu? Limba japoneza este grea dar in acelasi timp frumoasa, poti deveni translator.
Sincer, la Litere, ar trebui sa stii macar romaneste, ceea ce nu prea e cazul tau.
Cred ca ai invatat lucrurile de baza ALE limbii japoneze si verbul "a SE merita" NU exista.
Cred ca ai doar doua optiuni: ori inveti ca lumea limba romana si mergi la Litere, ori te orientezi spre ceva cu cifre, ca sunt putine si usor de invatat.
Ah, Imi pare nespus de rau! Nu am stiut ca voi avea de-a face cu un expert!
Vad ca iti cunosti la perfectie limba ta materna si chiar te felicit pentru acest fapt! Si chiar te rog sa continui aceste mini lectii mai departe, prin critici constructive asa cum ati scris ulterior, insa fara a introduce un atac subtil impotriva unei persoane(ad-hominem).
Intr-adevar, a se merita nu exista in stilul literar, insa exista in comunicarea orala. Nu am stiut ca este absolut necesar in a scrie totul intr-o maniera foarte formala pe acest site, dar daca tu consideri ca asa este corect, foarte bine.
Legat de acestea, sunt greseli total minore, pe care absolut oricine le putea face, in principal, din graba. Nu cred ca era absolut necesar sa indemni ori sa CRITICI o persoana pentru a evita studiile superioare tocmai din acest motiv, mai ales daca luam in considerare ca sunt persoane, cu MIILE(!), ce nu stiu sa puna o cratima la locul ei, darmite sa nu mai vorbim de utilizarea frecventa a expresiilor prescurtate prevazute in regulile TPU.
Inca odata, va felicit, nu inainte de a va reprosa un singur lucru totusi, sper sa nu va ajunga superioritatea la cap, domnule ardnaxur1961! Va dedic cu drag poezia Ură de Alexandru Macedonski!
Respect, sanatate, si toate cele bune.
Pai da, este intocmai acel profil, insa ai la alegere o singura limba dintr-o multitudine din cele predate la acea facultate.
Ma voi mai gandi pana la urma sa aleg intre cea japoneza fie cea germana. Iubesc limba japoneza si as dori sa o invat, insa ma gandesc si sa aleg o limba universala care m-ar ajuta in cariera mea: ma gandesc sa urmez cursuri IT, iar germana mi-este mai mult decat folositoare! Plus ca-mi face si ea parte, la randul ei, din limbile mele preferate.
Iar ca fapt divers ma gandesc ca as putea sa invat limba japoneza ca hobby, in timpul meu liber...deci pana la urma cred ca voi lasa limba japoneza pe al doilea loc.
Cat despre funda, daca iti este de folos ti-o voi inmana cu cea mai mare placere!
Peace and respect!
Nu sunt domn, ci doamna si, intamplator, absolventa de Litere. Stiu cam cu ce se mananca facultatea asta si care sunt pretentiile. Si mai stiu si ca e absolut jenant sa ajungi, poate, in fata unor elevi si sa faci greseli de exprimare pe care sa incerci sa le ascunzi sub pretextul "comunicarii orale".
Poate o fi asta comunicare orala printre manelisti, dar nu printre oameni care cica au luat BAC-ul (uman-filologie) si vor sa mearga la Litere.