| PetrusEmanuelMihai a întrebat:

Buna TPU, am cateva intrebari legate despre combustibile :

A. Categoria Masini motociclete camioane vapoare si barci

1. Din ce se obtine Pacura?
2. Din ce se obtine Benzina?
3. Din ce se obtine Uleiul de Motor?
4. Din ce se obtine Motorina?
5. Din ce se obtine Titeiul?

Stiu ca sunt multe intrabari si poate sunt ciudat ca intreb. Dar cand oprim la un Peco Petrom punem acel furtun sa alimentam insa... ca sa vina din pamant prin acea pompa de benzina vine de undeva pana sa ajunga in statie si de acolo in masina noastra personala. La scoala nu-ti explica indetaliat amanuntit ca sa intelegi ci doar pe scurt.

Benzina e tot una cu Motorina? Ca la miros nu prea se deosebeste mai deloc.

B. Categoria Unelete Casnice

1. Din ce este facut inoxul?
2. Din ce este facut otelul?
3. Din ce este facut fierul?
4. Din ce este facut metalul?
5. Din ce este facut plasticul?

Otelul e tot una cu fierul? Sau nu deoarece clanta mea de la poarta e din otel dar seamana cu fierul.

Stiti de ce va intreb am observat ca :

Inoxul Fierul Otelul... ruginesc prin procedeu numit oxidare.

Nu sunt insa sigur daca Pacura se obtine din Carbuni si nu stiu daca la aceia la care ma gandesc care raman in soba in urma unui foc deoarece acela este Jar.

6 răspunsuri:
| Digikey a răspuns:

Cred ca orice copil stie sa raspunda la toate intrebarile de mai sus.
Daca ai vreun nepotel intreaba-l.

| PetrusEmanuelMihai explică (pentru Digikey):

Nu am si chiar astept raspunsuri pe Youtube nu imi da.

| Catrice a răspuns:

Și eu care am învățat acu mult timp la școală ca s-o inventat gugăl fix ca sa îndeplinească acest scop thinking

| romeo78 a răspuns:

Țițeiul e produsul brut extras din sol, iar prin procedee de rafinare inventate de români, căci primele rafinării petroliere au fost în România, apar celelalte produse: combustibil, ulei, vaselină. Plasticul este făcut din țiței, e produs petrolier, inclusiv fibrele sintetice folosite la filaturi.
Fierul este un minereu care se extrage din mină, iar industria de prelucrare a minereurilor se cheamă siderurgie.
Deci, fierul e baza, appi prin adăugarea de carbon, de exemplu, sau a altor minereuri se obțin diversele tipuri de oțel.

| sierra1 a răspuns:

Ai vreo 12 intrebări intr-una postare, ia-le pe rând, cu care incepem?