| Doctor78 a întrebat:

am o problema foarte mare,sunt praf la matematica,de mic nu s-a facut cu mine,nu am avut parinti langa maine, ai mei au divortat cand eu aveam varsta de 1 an,sunt in clasa a 11, am 17 ani,si de multe ori am plans ca nu stiu matematica deloc,fac calcule grele din cap,gen adunari,am luat de cateva ori meditati,nu s-a prins nimic de mine,am incercat din nou si din nou si din nou,o vecina m-a meditat,excelenta tipa,si mi-am spus sa incerc din nou,m-am saturat sa ma tot plang si sa ma pun sa invat,dar nu stiu cum sa incep sa invat matematica,notiunile generale nu prea le stiu,daca ma puteti ajuta e super,multumesc pentru atentie, Funda happy

Răspuns Câştigător
| corolav a răspuns:

Dacă vrei cu tot dinadinsul să înveți matematică, eu îți dau un sfat.
Renunți la acest an școlar.
Iei un manual de aritmetică de la clasa a II-a, apoi a III-a și a IV-a și faci tot ce se cheamă exerciții de acolo.
Bineînțeles pe bază de teorie.
În cel mult o lună termini cu astea.
Dar să lucrezi serios.
La aritmetica de clasa a IV-a ai grijă la metodele de rezolvare a problemelor.
Apoi ia în serios tot ce se numește „noțiuni elementare de geometrie!"
În cel mult UNA lună, în mod normal, ar trebui să termini cu astea.
Cam alte vreo trei luni materia claselor V - VIII.
Și apoi ceea ceai făcut în clasele IX - XI.
E posibil ca pînă la toamna anului 2014, cînd te vei reînscrie în clasa a XI-a, să fii la un nivel apropiat de ceea ce ar trebui să știi.
Treaba e că în clasele XI - XII ai trigonometrie, analiză și geometrie analitică, obiecte destul de grele, pe care nu le poți pricepe dacă nu ai baza din clasele I - X.
Asta e părerea mea.
Eu așa aș face dacă aș fi în locul tău.
E mai cinstit să recunoști că nu știi și că vrei să știi, decît să ajungi în clasa a XII-a, cu BAC-ul pe post de sperietoare, și să nu știi nimic cînd ajungi acolo.
Dacă, să zicem, nu iei BAC-ul ( și e foarte probabil că nu-l iei în situația în care zici că ești) nu tot vei ajunge să mai stai un an pe tușă?
Ia gîndește-te un pic!

3 răspunsuri:
| Makeithappen a răspuns:

cand o sa ai timp(probabil la vara) va trebui sa iei manualul si sa-ti fixezi notiunile de baza, apoi incet incet o sa rezolvi si exercitii grele, daca nu cauta cursuri online sau continua cu meditatiile.problema e ca trebuie sa fii atent si sa te chinui sa intelegi. spor la treaba.

| zahre a răspuns:

De ce nu te muti la alt profil? Eu sunt la filologie si nu mai am probleme cu matematica.Eram la fel ca tine, chiar mai rau.Te muti la uman(filologie, filologie-bilingv sau stiinte sociale)si scapi de calvar.Nu mai dai banii nici pe meditatii...

| Doctor78 explică (pentru corolav):

Mersi mult pentru sfat, am gasit un site de mate numit math-pdr.ro,unde poti face mate din clasa a 5 pana in clasa a 12, m-am gandit sa incep sa invat de acolo din clasa a 5-a, e ok daca incep din clasa a 5-a?