Nu spui cum ai calculat tu media anuala. Aceasta se calculeaza facand intai media anuala la fiecare materie, cu 2 zecimale si fara rotunjire si apoi se aduna mediile astfel obtinute si se impart la numarul materiilor si se obtine media generala pe un an. Se aduna apoi mediile claselor V-VIII si se imparte rezultatul la 4 si aceasta este media generala a claselor V-VIII.
Mai verifica inca o data si daca iti iese tot 9, 83 atunci poti reclama la conducerea scolii.
Nu cred ca ai înțeles bine in sensul ca: ma refer la media generală a acestui an! Adică clasa a 6a! Si întrebarea mea e ca: daca am 5 medii de 9 in total, cat îmi iese media de fapt? Si daca sa presupunem ca la religie sau alta materie am un 9 si un 10 si media ar fi 9.50 se trece 10 sau 9.50? Ca nu mai înțeleg nimic! Si nu vreau sa ma duc la diriga sa ii spun ca e proasta si sa ma fac eu de ras! Nu ma interesează media pentru admitere!
Mai bine ar vorbi un adult cu profesoara ta..Fiind copil nu iti da atentie cuvenita.
Vad ca nu mi-ai citit atent raspunsul si n-ai inteles, la inceput ti-am explicat cum se calculeaza media generala anuala.
La fiecare materie se calculeaza media anuala impartind la 2 suma mediilor semestriale. Se calculeaza cu 2 zecimale si fara rotunjire. De ex.: la o materie ai mediile semestriale 9 si 10, media anuala va fi 9, 50.
Media generala anuala se calculeaza adunand mediile anuale de la toate materiile si impartind la numarul de materii.
Aha! Acum am înțeles! Scuze exprimarea de la primul răspuns nu era foarte clară! Scuze!