Pentru ochi vineti trebuia mers la medic, scos certificat si apoi la politie, si cu o amenda buna il rezolva.
Asa sunt copiii din Romania, nu prea ai ce sa le faci, ori ii bati ca pe copiii tai, sa-ti stie de frica, ori vorbesti cu dirigintele, daca nu cu dirigintele cu alti profesori, te duci la director si ii spui ce se intampla. Daca nu spui nimanui ca te simti rau din cauza lor, nu se va rezolva nimic. Vorbeste cu directorul si sune-i ca-ti tragi toata pl in colegii tai ca te transferi daca nu inceteaza cu bullyingul
Am făcut chestia asta și eu și fata respectivă și nu s-a rezolvat absolut nimic. Încă de atunci au făcut mai urât.
E bine că ești în clasa a 8 a, gândește-te ca mai ai un singur an și scapi de majoritatea colegilor. Părerea mea e sa ii lăsați în pace pe colegii ăștia atât de "minunati", fii sigura ca se vor plictisi la un moment dat sa rada de voi, dacă nu reacționați. Fii foarte concentrată pe învățat, orice ar zice.
De fiecare dată când am fost jignit de cineva, am tăcut.Și eu ajungeam să sufăr, nu cel care m-a jignit.
Parintilor vostri le-ati spus ce se intampla? Nu v-au vazut cu ochii invinetiti, ei ce pazesc?
Ar trebui sa vina de urgenta la scoala sa vorbeasca cu directorul, iar daca directorul nu ia nici o masura sa mearga peste capul lui la inspectorat sau la minister. Plus plangere la politie impotriva celor care v-au lovit.
Este fenomenul bullying, atat de prezent in scoli.
Ce putem face la școală?
1. Semnalați problema educatoarei / învățătoarei / dirigintei și insistați să ancheteze cazul și să se ia măsuri.
2. Deschideți problema ca temă de dezbatere în cadrul ședințelor cu părinții (cauze, efecte, prevenție).
3. Cerți ajutorul consilierului școlar din unitatea de învățământ pe care o frecventează copilul. În cazul în care în școală nu există un consilier, solicitați ajutorul directorului unității.
4. Dacă fenomenul se repetă de mai multe ori, solicitați conducerii școlii luarea unor măsuri disciplinare împotriva copilului care generează violența la nivelul clasei/școlii.
Atenție! Orice sesizare pe care o faceți trebuie înregistrată. Verificați numărul de înregistrare! Potrivit legii, directorul unității trebui să răspundă solicitării în 30 de zile, timp în care demarează ancheta și ia și măsurile care se impun în urma investigațiilor.
5. Numai în cazul în care observați că fenomenul se repetă și după sancționarea elevului și niciuna din măsurile luate nu au fost eficiente sesizați Inspectoratul școlar.
6. Dacă nici sesizările făcute la Inspectorat nu au niciun efect, mergeți la Poliție și depuneți o plângere. Nu încercați să rezolvați problema prin violență!
Din păcate, există multe cazuri în care Poliția nu se implică. Iar de vreo trei ani încoace, se tot lucrează la un proiect de lege anti-bullying. Până vând aceasta va fi pusă în aplicare, mai avem de așteptat. Pentru un părinte este îngrozitor să vadă cum copilul său este agresat de altcineva. Însă rezolvarea unei astfel de probleme tot prin violență nu reprezintă o soluție!
https://www.kidmagia.ro/......specialist
Au venit părinții noștri la școală și au făcut plângere la direcțiune, dar pe directoare și pe dirigintă le doare undeva de ce se întâmplă la noi în clasă.
In cazul asta, dupa cum am spus, se merge peste capul directiunii scolii la forurile superioare. Si cu ocazia asta se mai adauga si o plangere impotriva directiunii si dirigintei care refuza sa-si faca treaba.
Asa am patit si eu in generala. Cand am intrat la liceu s-a terminat cosmarul. Daca i-ai reclamat peste tot si tot nu s-au potolit nu iti raman decat 3 solutii:
-sa le raspunzi cu aceeasi moneda, adica daca cineva vine si te injura vii si tu cu o injuratura si mai dura
-sa pui niste baieti musculosi sa ii sperie undeva pe strada pana fac pe ei de frica
-sa te resemnezi si sa astepti sa treaca anul asta, daca va baga in online macar nu mai trebuie sa ii vezi
Sunt în clasa a VIII-a și toți colegii mei de clasă se iau de mine.
De ce oare? Să îi întrebi direct. Ce aveți cu mine?
Buna!
Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro
Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia
Asteptam sa te ajutam!
Nu am nevoie de serviciile dumneavoastră.