Nuvela si schita nu s-au scos din programa, doar drama si comedia s-au scos. E putin probabil sa ne pice nuvela deoarece, ca sa ne putem da seama ca e nuvela trebuie sa scoata tot textul(asta ar lua destul de mult cam o pagina) si asta se aplica si la schita. Dar pot sa nea dea "Argumentati ca un text facut la clasa este o nuvela/schita" (nuvela-Popa Tanda, schita-D-l Goe)
Eu cred ca o sa pice genul liric, deoarece nu s-a mai dat de ceva timp.Am vazut o intrebare pe TPU cum caLe adevarat ca ne da fabula?". (nu te crede in vorbe invata tot)
Succes la examen!
Buna si eu sunt in clasa a8a. De unde stii ca s-au scos din programa nuvela si schita? :-o :-o am auzit si eu ceva de genul dar eu mi-am invatat si schita si nuvela dar sunt convina 100% ca nu ne da schita si nuvela pentru ca ar trebui sa ne dea cam tot textul ca sa putem argumenta ca e schita/nuvela
eu cred ca se da ori fabula ori nuvela sau in cel mai rau caz semnficatia la titlu ( spun in cel mai rau caz pentru ca trebuie sa te gandesti un pic cand scrii semnficatia la titlu). pot sa jur ca una din astea 3 ne da la examen, dar o sa vedem maine
succes si tie :*
Diriginta mea a spus ca presimte o specie lirica(genul liric, pastelul, etc). Drama si comedia, s-au scos 100%.
Este foarte adevarat ca s-au scos.Ma rog lui Dumnezeu sa pice argumentare ca e text epic sau liric. Daca pica semnificatia titlului/textului se va pica pe rupte.Eu pariez pe opera epica dar cine stie? Succes tuturor maine!