Subiectiva, problema este dificultatea rasfoirii, si eu tot grote infricosatoare am luat ca epitet, si profa mi-a zis ca e bine, succes
1.da poate fi luat epitet
2. e subiectiva findca NU exista predicat nominal incomplet si ceea ce nu apartine atributivei
Eu zic ca e predicativa ca e in fata si poti sa zici Dificultatea rasfoirii este jalnica poate fi inlocuita "ceea ce ma jeneaza"cu adjectiv.
Asa am gandit si eu...
Habar n-am cum iti suna tie propozitia "Dificultatea rasfoirii este jalnica", de unde jalnica = ceea ce ma jeneaza.
Mie nu-mi suna prea frumos. Dificultatea este jalnica? rasfoirea poate este jalnica, dar dificultatea?
Eu afirm faptul ca aceasta fraza e subiectiva..nu predicativa pentru ca NU exista PREDICAT NOMINAL INCOMPLET si nu atributiva pentru ca NU exista un SUBSTANTIV care sa duca la o propozitie subordonata atributiva.
O zi buna!
Eu am zis ca e predicativa, iar ala poate fi luat ca epitet da e bine si grote infricosatoare eu l-am luat pe lumini ametitoare.
Si eu am zis la fel dar un coleg (olimpic) a spus ca e subiectiva
Trebuie data fraza in intregime pentru a putea determina tipul propozitiei subordonate. Imi dai doar jumate de informatie si nu-mi pot da seama.
Aia e toata fraza.
Pai asta'i fraza:"Ceea ce ma jeneaza este dificultatea rasfoirii"(e fraza pentru ca are 2 predicate), iar de aici poti sa-ti dai seamna ca e bubiectiva, adica ce putin eu asta am scris
Subiectiva*
Predicativa.Daca intorci propozitia obtii: Dificultatea rasfoirii este ceea ce ma jeneaza.
Da, se poate lua.Si eu asa am scris.
Profesoara de romana a spus ca e subiectiva...deci e clar
Ma ma lasi cu profesoara ta de romana, fiecare zice altceva este clar ca e predicativa
Toti profesorii din Romania spun ca e subiectiva iar voi schimbati parerea profesorilor ..ca doar ati facut la Litere si sunteti profesionisti.
Ei se pare ca sau luat ambele corecte
Da, din cauza protestului
Am o intrebare, daca am scris din greseala mai mult decat trebuia la epitat, se depuncteaza? Adica epitetul era "lumina care inunda odaia" si eu am scris "ranita de lumina care inunda odaia".