Un fel de germana cu engleza =limba lor 70% din cuvinte sunt germanice, belgia franceza, engleza
Uite c-am gasit.
"Limba neerlandeză (numită adesea olandeză; autonim: Nederlands) este o limbă germanică, inclusă în subgrupa limbilor vest-germanice. Neerlandeza este forma scrisă comună a dialectelor germanice vorbite în Țările de Jos și în Belgia (regiunile Flandra și Bruxelles). Este limba oficială a Țărilor de Jos și a Surinamului, iar în Belgia este una din limbile oficiale, alături de franceză și germană. "
Iti spun sigur ca in Olanda e olandeza iar in BElgia, avem franceza, flamanda ( dialect de olandeza) si germana
Nici o grija poti vorbi si scrii in limba de circulatie internationala (engleza) si chiar poti vorbi si sa scrii in limba franceza! De ce intrebi? Vreti sa mergeti in vacanta acolo?
Doar am intrebat de curiozitate.Pe toti care ii intrebam nu stiau ce sa-mi raspunda.
Momentan nu vreau sa o invat, dar mersi.As vrea sa ma perfectionez in engleza si sa invat coreeana
Multa bafta, http://www.internetpolyglot.com/romanian/lessons-ko-ro
In Olanda se vorbeste olandeza, iar in Belgia se vorbeste olandeza in partea de nord, franceza in partea de sud, si in est exista o mica regiune unde se vorbeste germana.