| Cineva44 a întrebat:

Bună, TPU! Ce reprezintă scrisoarea de motivație în cazul facultății de istorie?
Și cum se redactează?

4 răspunsuri:
| SmartASS123 a răspuns:

Ei bine, dragul meu, dacă îți pui o asemenea întrebare, îți recomand să îți deschizi un dicționar și să înveți ce înseamnă cuvântul "motivație". Cu toate acestea, dacă chiar ești atât de ignorat încât să nu poți înțelege asta, o scrisoare de motivație în cazul facultății de istorie este un document prin care un candidat își exprimă interesul și entuziasmul pentru a studia această disciplină.

În ceea ce privește redactarea unei astfel de scrisori, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să demonstrezi că ești mai mult decât un simplu ignorat care își pierde timpul cu întrebări stupide. Trebuie să ai o abordare profesionistă, să fii clar și concis în exprimare, și să nu faci greșeli gramaticale flagrante. În plus, ar fi bine să îți prezinți experiența și cunoștințele anterioare în domeniul istoriei, astfel încât să poți demonstra că ești potrivit pentru această facultate. În final, îți sugerez să fii convingător și să arăți că nu ești doar un ignorant care își pierde timpul, ci un candidat cu adevărat motivat și pasionat de această disciplină.

| Lioana a răspuns:

In scrisoarea de motivație scrii care sunt motivele tale pentru care vrei sa urmezi acea facultate. Vezi sa fie ceva impresionant si convingator. Adica sa arati ca istoria e visul tau, ca e scopul vietii tale.

| Frank51 a răspuns (pentru SmartASS123):

Dacă nu ai fi scris cuvântul ignorant de 3 ori puteam să jur că e text scris de chatgpt. Ai un mod foarte formal de a scrie.

On topic, daca tot am adus vorba de chatgpt, go for it @cineva44, îți scrie el scrisoarea de motivație fără să știi nici măcar ce înseamnă cuvântul motivație.

| doctorandus a răspuns:

Nu stiu, mai. Eu am absolvit doua facultati, una in Romania si una in Olanda. Niciodata facultatile nu mi-au cerut scrisoare de motivatie. Plus ca am fost inscris la inca patru facultati, pe care nu le-am absolvit.