| DeCeMaiContează a întrebat:

Eu stiu engleza de nivel A2 ceea ce este cam nasol, adica pana la urma voi avea nevoie de ea. As vrea sa o stiu macar la nivel B2... uneori ma simt nesigur pe mine cand vine vorba de gramatica iar atunci cand vine vorba de exprimarea opiniei dau raspunsuri seci cum ar fi "I like pizza because it's tasty and also it's easy to cook". Si nici la traducere nu sunt stralucit, nestiind anumite cuvinte... As vrea sa stiu in cat timp pot invata engleza macar la nivelul pe care mi-l doresc.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Fă o vizită aici:
https://www.duolingo.com
și apoi te autoevaluezi. De unde să știm noi ritmul tău de asimilare - poate dura o zi -o lună - un an -...

| lorena66 a răspuns:

In 2 ani, cel mult, daca lucrezi in fiecare zi, va fi mult mai simplă. Asculta melodii in engleză, caută versurile, tradu-le, încearcă sa Reții cuvintele. Încearcă aplicația duo lingo. Mie mi-a fost de folos.

| mastadont a răspuns:

Este foarte greu de estimat timpul în care ai putea învăța o limbă pentru că sunt foarte multe variabile implicate. Depinde cât timp pe zi folosești acea limbă, cât de des comunici scris și verbal, cât de des ai ocazia să-ți îmbogățești vocabularul. Fă multe exerciții de gramatică, vorbește cu nativi în scris și față-n față sau pe net, citește cărți, vizionează filme și cam într-un an e posibil să ai nivel b2. Dar poate dura o viață și tot să nu atingi acest nivel.

| CrissL0101 a răspuns:

Uita.te la filme, documentare fara subtitrare, te ajuta mult.

| RAY a răspuns (pentru CrissL0101):

Cum poti invata o limba fara subtitrare? din moment ce habar nu ai ce inseamna acele cuvinte

| RAY a răspuns:

O limba inseamna
a intelege ceea ce vorbesc alti
a vorbi tu cu alti
a scrie
a citi
este important ca toate astea sa intre in programul zilnic, cand invatam sa scriem, invatam sa citim =ambele impreuna, cand invatam sa intelegem si vorbim
desigur toate astea 4 au nevoie de vocabular in lipsa lui nu poti nimic, de asta este extrem de important sa invatam cuvinte din context, repet din context, isi cumperi o carte cu cele mai populare cuvinte 3000 plus propoziti, este extrem de important asta, nu uita de verbe, se gasesc astfel de carti la librarie, timpul este in functie de cat de mult te dedici tu, nu invata mult ca uiti, invata putin
10 cuvinte noi repetitie timp de 5 zile ramane in memoria de lunga durata, nu invata din multe surse, nu invata mult, uitate la filme cu subtitrare, citeste subtitrarea atent, si vezi scene mici de 5 minute prin repetitie, nu sa vezi fara sub ce naiba sa intelegi, vezi desene animate, piese cu versuri in romana, pronunta cuvintele cu grija prin google traducere, multa bafta, recomand si pislmeur

| CrissL0101 a răspuns (pentru RAY):

Ma refeream strict la engleza. Daca ai spus ca te descurci cam de nivel A2, inseamna ca totusi stii cate ceva.

| RAY a răspuns (pentru CrissL0101):

Ca sa te descurci trebuie sa ai nivel de b1 spre b2