Da, poti solicita transferul, dupa terminarea cl. a XI-a, motivand cu apropierea de domiciliu.
Ca transferul o sa fie sau nu aprobat depinde de CA al liceului unde vrei sa te transferi si de indeplinirea conditiei de medie, respectiv media ta anuala din cl. a XI-a sa fie cel putin egala cu a ultimului promovat din profilul/clasa de la liceul de transfer si sa nu se depaseasca numarul maxim de elevi din acea clasa (30 de elevi). Daca se depaseste poti cere derogare de la ISJ.
Deci acum, in timpul anului nu se poate face transferul? Situatia e destul de critica, in special cu transportul. Mersi pentru raspuns!
In timpul semestrului se poate face transferul doar in anumite situatii speciale, conform ROFUIP, citez:
"(3) Transferul elevilor în timpul semestrelor se poate efectua, în mod excepţional, cu respectarea prevederilor prezentului regulament, în următoarele situaţii:
a) la schimbarea domiciliului părinţilor într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului Bucureşti;
b) în cazul unei recomandări medicale, eliberată pe baza unei expertize medicale efectuate de direcţia de sănătate publică;
c) de la clasele de învăţământ liceal la clasele de învăţământ profesional;
d) la/de la învăţământul de artă, sportiv şi militar;
e) de la clasele cu program de predare intensivă a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
f) în alte situaţii excepţionale, cu aprobarea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar."
Ai putea solicita aprobarea CA al ISJ, cu motivatia aratata in intrebare si poate iti aproba, n-ai nimic de pierdut.
Am citit asta. Eu m-as incadra la punctul e). Insa, ma pot transfera la un alt liceu, sau tot in acelasi liceu, la profil diferit?
Transferul se poate face la acelasi liceu sau la altul, in functie de ce soliciti tu.
Totusi, in intrebare, spuneai ca vrei sa te transferi de la matematica la stiinte ale naturii, mi se pare ca sunt profile diferite.
Multumesc foarte mult! Si pentru asta, trebuie sa depun o cerere, sau sa vorbesc cu directorul scolii? Chiar nu stiu cum se procedeaza.
Ambele materii dau teze si bac din romana, bio/chimie/fizica si matematica M1 sau M2. Nu mi se pare mare diferenta.
Trebuie sa depui o cerere scrisa, daca esti minor semnata si de un parinte.