Eu cred ca problema la tine este una de concentrare, intrucat am avut aceeasi chestie ca si tine. Iti recomand sa lasi retelele de socializare deoparte, macar o perioada, pentru ca daca te pui sa inveti si stai mereu cu gandul la telefon nu o sa reusesti niciodata sa inveti ceva. Incearca sa meditezi, ajuta foarte mult la concentrare. O sa ti se para nasol prima data pentru ca o sa-ti vina multe ganduri in cap si o sa te concentrezi greu, dar cu cat faci mai mult cu atat nivelul de concentrare creste.
Alta chestie pe care ar trebui sa ti-o recomand este ca nu ar trebui sa te gandesti cum si in ce fel sa inveti, doar pune mana pe carte si da-ti silinta. Nu este chiar asa greu daca chiar iti doresti sa treci.
Asa am procedat si eu, si a mers. Ti-o spune cineva care nu prea dadea pe la ore si a recuperat foarte mult pe ultima suta de metri.
Eu desi am incercat invatatul logic, pentru mine nu functioneaza.
Dacă e așa, ai o problemă gravă.
Altfel, timp ai destul.
La istorie dai bac-ul doar din materia de a 12 a, doar la romana dai din materia de 9-12
Buna
Eu nu consider ca ai probleme grave, ci pur si simplu ca inveti greu o materie care nu iti place.
Nu trebuie sa spui nimanui detalii din viata ta, asa e lumea, orice le-ai spune vor incerca sa te doboare cu prostii si pesimisme.
Ai suficient acest an de zile sa inveti istorie, daca te ambitionezi sa studiezi zilnic cate 2 ore minim, vei reusii mai mult ca sigur!
Ai timp suficient pentru a acumula informatia necesara pentru bacul din vara viitoare. Succes!
Este o obișnuință. Dacă faci efort de memorie, acesta pare cel mai ușor, dar este cel mai puțin eficient. Memorarea pe de rost, de papagal, se șterge ușor. Te poți trezi la examen, că pur și simplu ai uitat, ceea ce este foarte natural să se întâmple. Memoria bazată pe scheme logice, cere altfel de efort, pare mai greu, dar materialul sistematizat logic de tine, după mintea și înțelegerea ta, nu numai că rămâne mai bine întipărit acolo, dar îl poți scoate și mai ușor de acolo, poți să îl redai, e al tău. Sunt studenți de nota 10, care învață ca tine pentru examen. La examen iau 10. Îi pui a doua zi să mai dea o dată examenul, iau zero, căci capul lor e gol, nu a mai rămas nimic în el, învățătură lipsită de valoare.
Multumesc!
Eu invat, de regula, destul de mult, numai ca la unele materii ma stresez intruna, intrucat nu sunt un mare fan al tuturor disciplinelor. De exemplu, la romana, ma descurc bine, imi fac singura eseurile, imi place sa comentez- pana acum nu am memorat la aceasta disciplina nici macar 3 pagini, ci doar mi-am insuşit unele notiuni de limbaj, de teorie literara pentru a fi capabila sa rezolv asa cum trebuie subiectele.
Iti multumesc mult pentru sfaturi, proful meu de istorie de la clasa explica minunat, ne preda exact cat trebuie si ne sustine pe fiecare in parte- se streseaza parca pentru acest examen mai mult decat noi.
Sunt constienta de asta, insa eu am incercat luni de zile in perioada scolii online, atat in anul scolar 2019- 2020, cat si in anul scolar 2020-2021, eu fiind, din doi ani de scoala, doar 8 luni cu prezenta fizica. Am facut scheme, desene, eseuri, sinteze, si....nimic. Istoria pur si simplu nu e pentru mine, cum nici matematica nu este. Imi plac gramatica si literatura engleza si romana, ador sa citesc. Uneori, pur si simplu nu suntem concepuuti pentru un anumit domeniu.
Eu am învățat din a 12 semestrul 2. Acum sunt anul 2 la facultate. și am luat 9, 70(si nu mai țiu utimile) la romana, și peste 9, 50 la istorie. Sfatul meu este sa citești, fă-ți niște schițe cu eseurile. Nu eseul în sine ci ce ar trebui să conțină cam ce îți predă la clasă. Și fă asta la fiecare lecție în cateva paragrafe. Învață-le ca să le înțelegi nu le învăța pe de rost.
https://youtu.be/41VSF-L-KBs
Uită-te și la restul filmulețelor de la tipa asta:
Riga crypto e una, dar mi se pare că găsești toate operele :
https://youtu.be/M-c0zqLKLso
Am inceput sa invat cu o zi inainte de proba lmao foarte logic am vizionat pe yt filmulete cu materia si gasisem un tip care povestea totul si a fost super simplu sa invat. Take it easy, urasc istoria dar totusi prin metoda asta am luat 8.Nu te stresa, bacul e mult mai usor decat crezi
Multumesc mult!
Chestia e ca nu pot sta pe retelele de socializare din cauza miopiei, port ochelari de la 14 ani. Am dureri de cap si tensiune oculara. Stau seara putin, ca sa verific mesajele de pe grupuri, sau de la alte persoane. Efectiv iau cartea in mana, pot sta si 3 ore sa citesc, insa nu retin decat elementele care imi sar efectiv in ochi. Am problema asta doar la istorie. Am un prof care doreste sa stim toate detaliile. Eu am invatat constant in anii de liceu, numai acum ma simt coplesita, de parca as avea mintea sparta. Mereu ma gandesc la faptul ca nu o sa iau bacul, ca nu o sa intru la facultate la buget( daca intru la taxa, nu imi permit sa o platesc, ai mei nu vor sa ma ajute financiar). Si de aici gandurile mele. Asta imi distrage atentia, gandurile astea negative. Am vorbit cu psihologul scolii despre asta, insa mi-a spus doar sa meditez, ceea ce mi-ai spus si tu.
Eu caut intelung ceva care sa ma ajute, dar am momente si momente. Multi colegi de-ai mei nu se streseaza asa, si vreau si eu sa nu ma mai gandesc la faptul ca nu o sa iau, ci doar sa invat si sa astept sa vad ce va se va intampla.
Felicitari pentru efortul depus, ai dreptate, drebuie doar sa vrei ceva.
Multumesc!
Mi-as dori sa-ti spun ca trebuie doar sa te relaxezi, dar stiu si eu ca nu e chiar asa treaba. Nu e ceva ce poti controla asa usor. Emotiile, anxietatea nu sunt asa usor de depasit, dar poti face anumite activitati care sa te ajute sa le depasesti. Meditatul cum am mai zis, sportul in general, mancatul sanatos te pot ajuta sa treci peste ele.
Din start, nu suntem concepuți pentru nimic. Neuronii se dezvoltă prin socializare. Astfel sunt copii abandonați de mici în junglă care reușesc să supraviețuiască printre animale. Dacă revin printre oameni, nu se pot adapta, căci atunci când creierul lor era ca plastilina și putea fi modelat prin limbaj, ei erau absenți, și tot ce se putea dezvolta uman, s-a atrofiat pe vecie.
Nu îți place matematica fiindcă nimeni nu te-a învățat frumusețea ei, doar te-a obligat să aplici reguli de calcul fără nici o semnificație pentru tine. Ca să îți placă literatura, trebuie să dezvolți o imaginație, să poți vedea, să pui în mintea ta imagini în locul cuvintelor. Ca să înțelegi matematica ai nevoie să dezvolți o imaginație cu totul deosebită ca să pui entități vii în locul abstracțiilor. Asta trebuie să te ajute cineva să înveți. Dacă nu ai avut acest noroc, nu ai cum.
O să te invit să citești un mic eseu, scris special pentru una ca tine. Nu durează mult. Nu vei deveni matematiciană, dar ți se va deschide ușa spre o lume minunată și nebănuită de tine.
https://dosarelexsikix.blogspot.com/......umere.html
Eu am invatat cu 2 zile inainte de examen la romana ca eram paleta si atat, am dat romana istorie geografie si am luat 8.66
Am si eu un verisor care a invatat in ultimele 3 luni pentru bac, daca la simulare la mate a luat 6, la bac a luat 8, 90. Tine si de noroc, sa pice exact cee a ce cunosti cel mai bine, insa si de cat de receptiva ai mintea. Eu, daca incerc sa invat mai multe informatii, simt cum creierul meu refuza. De aceea vreau sa invat cate putin in fiecare zi, ca sa imi pot insuşi notiunile, sa am timo sa le aprofundez.
Iti multumesc!
Nu stiu ce sa zic despre frumusetea matematicii, am avut profesor foarte bun in generala, care te facea sa vrei sa stai la ora numai pentru felul in care explica, insa de mine nu s-a lipit nimic. In liceu nu am mai facut mate, fiind la filologie, am avut numai clasele a 9-a si a 10-a cu orar cu discipline reale, insa nu facem orele din cauza ca profesorul facea mereu pregatire cu elevii din clasa a 12 a de la mate-info sau stiintele naturii.
Cunosc faptul ca (,) careierul foecaruia este maleabil in primii ani de viata, intrucat copiii din adoptatiile international pot invata o alta limba, sau se pot obisnui cu un alt mediu de viata, sau, dupa cum am vazut in multe documentare medicale, daca o portiune a creierului este inlaturata din cauza epilepsiei, sau a altor probleme de ordin neuronal, emisfera creierului copilul va dobandi si functiile celeilalte.
Insa eu am urat sa scriu pana si numerele la gradinita. Nu cred ca acum, la 18 ani, ma mai pot forma intr-un parcurs legat de matematica.
Va multumesc!
Curiosul999 întreabă: