| Frau a întrebat:

Buna TPU... Ieri am dat examenul national la limba si literatura romana si la subiectul al 2lea, la exercitiul 3 am pus propozitie subiectiva. cand am iesit din sala am fost fericita, adica profesorul meu de meditatii, cat si cel de la clasa mi-au spus ca am facut bine. dar acum ca vad: petitii, certuri intre profesori, tara de ****, minister prost etc. nu stiu ce sa mai cred. o sa iau 9, 40 si nu mi se pare prea corect intrucat nu a fost un subiect de nivel mediu si ar fi corect sa se ia in calcul si raspunsul C. dar si B. Voi ce credeti? Ce raspuns ati dat?

9 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca esti de acord cu petitia asta semneaza aici : http://www.petitieonline.com/......oti_elevii

| Deniiidk a răspuns:

Eu am pus predicativa dar am auzit ca vor sa puncteze ambele variante

| SVD a răspuns:

Pe barem scrie ca raspunsul corect ar fi subiectiva,dar daca inversezi ordinea propozitiilor, deci le pui in ordine normala, adica principala prima si subordonata a doua va reiesi ca subordonata este predicativa, fiindca verbul 'este' are deja subiect:dificultatea. Eu am pus predicativa, dar sunt pentru validarea ambelor raspunsuri, pentru ca fraza era mai mult decat interpretabila.

| Cristi_Chirap_1977 a răspuns:

Eu am pus predicativa sper ca petitia sa reuseasca. Oricum nu prea ma bazez pe romana sunt pe matematica acolo sigur iau 10(ps olimpic la mate big grinDD)

| SVD a răspuns (pentru anonim_4396):

De cate semnaturi ar fi nevoie?

| Pastrama a răspuns:

Eu am scris ca e predicativa insa sunt mai multe pareri impartite.Cred ca intr-adevar ar trebui sa se ia in considerare ambele raspunsuri dar acum depinde de barem.

| SVD a răspuns:

Mai bine ai face daca ai semna petitia asta, ca sa fie luate in calcul si predicativa si subiectiva.Deja s-au strans peste 18 000 de semnaturi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru SVD):

De multe. Oricum, nu cred ca sunt semnificative semnaturile, ca doar nu s-or uita cei de la Educatie si vor schimba ceva. CORECT ar fi sa declare subiectul respectiv interpretabil, si sa acorde tuturor elevilor punctaj maxim. Nu sunt de acord sa se afiseze doar pentru B. SI C. punctaj maxim, deoarece nu exista in regulament 2 raspunsuri corecte pentru un subiect.

| 10msn a răspuns:

Eu am pus predicativa