Cu colegii stai 4 ani, nu mai mult. Cine știe dacă măcar o să vă salutați când vă întâlniți pe stradă. Liceul de arte îți oferă șansa de a te orienta spre ceva ce-ți face plăcere în loc să stai la un profil care nu te atrage deloc. Te duci la școală să înveți, nu să te întâlnești cu colegii așa că n-ar trebui să fie asta criteriul principal după care îți alegi liceul.
Chestia e că nu doar colegii m-ar putea face să mă răzgândesc în a mai mă transfera, ci toată acea atmosferă a liceului sau chiar profesorii.
Nu mă refeream la faptul că la liceul la care mă duc au fost repartizați oameni mișto sau chiar prieteni. Liceul la care am dorit să fiu admis și la care îmi propuserăm ceva de viitor mi-a respins admiterea. Adică cea de-a doua probă m-a scăzut mult, la prima luaserăm 9 și ceva, iar la a doua doar 6. Nu-mi explic din ce perspective sau pe ce criterii s-au bazat profesorii corectori, dar în mare parte cerințele au fost respectate. Mi se pare o totală lipsă de corectitudine, știind că tu, un adult, poți rupe aripile și speranța unui copil în începutul 'vieții adevărate'...