Singularul si pluralul sunt si ele usoare.Te poti lua si dupa articolele "les","des" la plural si articolele " l' ","la","le","un","une","de","du", "du l' "la singular(daca e cazul). Daca nu, te uiti daca au "s" la sfarsit,atunci sunt la plural-stii ca la engleza(ex:forets/paduri,chiens/caini,hommes/oameni,pommes de terre/cartofi)-daca le iei terminatia revin la singular.
DEsigur, cateodata nu e ata de simplu, caci exista si cuvinte care arata ca sunt la plural, dar de fapt nu sunt(ex:l'ours/ursul).Dar nu-ti face griji, cand apar astfel de cuvinte sunt insotite si de articole de singular, ca in exemplu.
Pai,la genurile masculin si feminin sunt mai multe cazuri:pot sa aiba aceleasi genuri ca cele din romana(ex:crayon/creion, garcon/baiat, fille/fata), singura problema fiind sa stii sa traduci; pot sa aiba alte genuri decat normal din romana in franceza(ex:livre/carte-in franceza este la masculin); iar daca nu sti sa traduci, te poti lua dupa articolele "la"(feminin) si "le"(masculin).
Nu prea inteleg a teia intrebare. Oricum, pronumele personale in franceza sunt "je","tu","il"/"elle"/"on","nous","vous","ils"/"elles"/"ons". Alte forme:moi(dites-moi/spune-mi), toi, lui, leur.
Iar propozitii cu pronume ca complemente directe:Je l'ai vu/Eu l-am vazut; Les filles vous saluer/Fetele v-au salutat; Tu m'appeles/Tu ma chemi; etc.
Nu,nu stiu sa traduc. Poti fi mai explicita te rog? Adica cum imi dau seama ca garcon este masculin, nu are articolele la si le
Cauta pe ...A74697.php
Acolo gasesti explicatii mai bune decat ti-am dat eu.
Genul substantivelor îl poţi afla numai dintr-un dicţionar şi, nota bene,( adică "atenţie"!) nu toate substantivele
din limba română corespund, ca gen, cu cele din limba franceză.
Mai exact, poate fi masculin, în limba română, dar feminin în franceză, şi viceversa.( sau neutre).
Şi sînt foarte multe cazuri în acest sens.
ampoule (f) = 1)fiolă. 2)bec electric (n).
Bijou (m) = bijuterie (f)
Billet (m) = bilet (n).
Blason (m) = blazon (n) sau stemă (f).
Destin (m) = destin (n) sau soartă (f).
Digue (f) = dig (n).
Ecrit (m) = scriere (f).
Zaharia_Amalia_1995 întreabă:
Curiosul999 întreabă: