| agirll a întrebat:

Maine am evaluarea nationala la limba romana si am vrut sa intreb ceva in legatura cu balada populara ..am schema pe care ma pot baza sa fac demonstratia dar cand vine vorba de a demonstra pe un text anume ma incurc putin. Intrebarea este deci, cum demonstrez ca actiunea se desfasara pe momentele subiectului?

Răspuns Câştigător
| Levelstar a răspuns:

Poti spune : ca in orice opera epica actiunea este structurata pe momentele subiectului
Spui ce se intampla in expozitiune, intriga (ceva care se intampla rau), desf actiunii, punctul culminant si deznadamantu daca are.

6 răspunsuri:
| Hieer a răspuns:

Ca să îți fie mai ușor, ai putea spune că: " aparența la genul epic se susține prin existența personajelor... și a acțiunii ce urămărește un singur fir narativ și ce poate să fie concentrată în felul următor:... "

Și eu dau mâine EN, ai idee dacă propoziția : Mă rog să vină și ea este SB sau CI?laughing Eu cred SB. Mersimersi

| agirll explică (pentru Levelstar):

Adica povestesc pe scurt actiunea, sau?

| agirll explică (pentru Hieer):

Adica asta ar insemna sa povestesc pe scurt actiunea?
In legatura cu intrebarea ta, "Ma rog sa vina si ea". Ma rog -> la ce te rogi? la venirea ei, deci eu cred este completiva indirecta big grin
Multumesc oricum pentru raspuns! Bafta pe maine happy

| Levelstar a răspuns (pentru agirll):

Da, ce se intampla in balada.
Tare mi-e teama ca se da!

| agirll explică (pentru Levelstar):

Da, si eu. Ca ea si romanul numai ce s-au adaugat anul acesta si de aceea m-am axat mai mult pe ea, acum mai pot doar spera sa ne pice big grin Multumesc oricum pentru raspuns, m-a ajutat. O seara frumoasa! happy

| Levelstar a răspuns (pentru agirll):

Multumesc la felwinking